Newsroom

Newsroom

Ουρές στις τράπεζες για την πληρωμή πέντε φόρων

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα σε αρκετές τράπεζες, καθώς φορολογούμενοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν (όσοι μπορούν) τις οφειλές τους προς την Εφορία,…

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα σε αρκετές τράπεζες, καθώς φορολογούμενοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν (όσοι μπορούν) τις οφειλές τους προς την Εφορία, για να γλιτώσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα με τα οποία απειλούνται, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία εξόφλησης πέντε φόρων.

Ποιοι είναι αυτοί οι πέντε φόροι;

1.       Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012. Αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν την έκτη δόση των δύο φόρων, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

2.       Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2013. Εδώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν την τέταρτη δόση, ενώ η πέμπτη δόση θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

3.       Φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τον οποίο οφείλουν να καταβάλουν φορολογούμενοι που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου, παρέχεται έκπτωση 1,5%.

4.       Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όσους έλαβαν το εκκαθαριστικό το Δεκέμβριο.

5.       Το «χαράτσι» του 2012, για όσους βρέθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης να μην το έχουν πληρώσει και καλούνται τώρα να το πληρώσουν αναδρομικά.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή γίνεται μόνο στις τράπεζες, με την «Ταυτότητα Οφειλής» που εκδίδεται από το Taxisnet, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες, είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.