«Ουρά» του Δένδια ο Κυριάκος – Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τη δεύτερη αρχηγική εμφάνιση του ΥΠΕΞ

Ό,τι ξεκίνησε στην Άγκυρα, επιχειρεί να το συνεχίσει στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας. Και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

5114025

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Νίκος Δένδιας καταφέρνει να επισκιάσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Δένδιας βρέθηκε στην Άγκυρα και ενεπλάκη σε ένα πρωτοφανές «θερμό» διπλωματικό επεισόδιο με τον τούρκο ομόλογό του. Ο Νίκος Δένδιας επέλεξε να μην αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση απαντώντας δημόσια κατά την συνέντευξη τύπου και μάλιστα μπαίνοντας σε έναν ιδιότυπο διάλογο για το ποιος από τους δύο θα έχει την «τελευταία λέξη».

Η παρουσία του Νίκου Δένδια προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, με τον ίδιο να παρουσιάζεται ως ένας ικανότατος και αποφασιστικός παίκτης που δε διστάζει να τα βάλει ακόμη και δημόσια με τον «εχθρό».

Η επιτυχία που είχε ο Νίκος Δένδιας στην κομματική βάση της ΝΔ, οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να συρθεί πολιτικά πίσω του και να επιχειρήσει (ανεπιτυχώς) να «καπελώσει» την κίνηση Δένδια δηλώνοντας πως για ό,τι έκανε ο ΥΠΕΞ στην Τουρκία είχε προηγηθεί επικοινωνία και αντίστοιχες… «εντολές Μητσοτάκη».

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός ποτέ δεν κατάφερε να καλύψει επικοινωνιακά το συγκεκριμένο «άλμα» του Νίκου Δένδια, και όλη η επιτυχία της ελληνικής αντίδρασης στην τουρκική πρόκληση πιστώθηκε στον Νίκο Δένδια. Άλλωστε, είναι δύσκολο να πειστεί κανείς, ακόμη και αν είναι ο πιο θερμός υποστηρικτής του Κ. Μητσοτάκη, ότι ο πρωθυπουργός θα είχε το επικοινωνιακό χάρισμα να αντιδράσει άμεσα, στοιχειοθετημένα και με επιτυχία σε μια τέτοια κατάσταση που απαιτεί γερά νεύρα και «πολιτικό» στομάχι, την ώρα που αδυνατεί και αποφεύγει να σταθεί ακόμη και απέναντι σε «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους (βλέπε ΔΕΘ). 

Δεύτερος γύρος με Μπογδάνο

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το μπρα-ντε-φερ Δένδια-Μητσοτάκη επαναλήφθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Αφορμή χθες στάθηκε ο χυδαίος και προκλητικός αντικομμουνιστικός λόγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος μέσα στη Βουλή, επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας το ούτε λίγο ούτε πολύ ως έναν διαχρονικό προδότη των ελληνικών συμφερόντων.

Ο Νίκος Δένδιας, έμπειρος ων, διέβλεψε το περιθώριο να ξαναλάμψει, αυτή τη φορά εκφράζοντας την κεντρώα δημοκρατική πλευρά της ΝΔ και «μάλωσε» με πρωτοφανή αυστηρότητα τον βουλευτή. 

Επιτέθηκε λοιπόν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με αποτέλεσμα τα διαδικτυακά μέσα (κυβερνητικά και αντικυβερνητικά) να «βγουν» με αποθεωτικούς τίτλους για τον ΥΠΕΞ, ο οποίος μέσα σε όλα όσα «έσυρε» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο φρόντισε να προσθέσει και τη φράση – κλειδί, με εσωκομματικούς αποδέκτες: «Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Κάπως έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να συρθεί ξανά πίσω από τον Νίκο Δένδια και σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον αντιεθνικιστικό ζήλο του ΥΠΕΞ, αποφάσισε να διαγράψει τον Κ. Μπογδάνο, ο οποίος άλλωστε έχει εξελιχθεί σε «βαρίδι» εδώ και μήνες για τη ΝΔ. Όπως άλλωστε αναφέρει το documento, η κίνηση Δένδια έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού για μία ακόμη φορά σε ένα μείζον ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ακολουθεί τον δελφίνο του.

Το ερώτημα είναι αν τελικά κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει το θέμα «πάνω του». Γιατί με ένα γρήγορο σερφάρισμα, τα sites ακόμα για τον Δένδια γράφουν…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…