Ουκρανοί φασίστες κατεδάφισαν την προτομή του στρατάρχη Ζούκοφ (video)

Η προτομή του στρατιωτικού ηγέτη που κατατρόπωσε τους Ναζί δεν άρεσε στους σύγχρονους απολογητές τους

NewsRoom 03/06/2019 | 15:50

Συνεχίζεται κανονικά η νεοναζιστική επέλαση στην Ουκρανία, ειδικά σε όσες περιοχές επιμένουν ν’ αντιστέκονται στην πλήρη εξαφάνιση των μνημείων της σοσιαλιστικής εποχής.

Όπως αναφέρει το περιοδικό katiousa.gr, στο στόχαστρο των νεοναζί αυτή τη φορά βρέθηκε η προτομή του στρατάρχη Ζούκοφ στο Χάρκοβο, από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Μέλη των φασιστικών ομάδων «Αυτοάμυνα», «Χάρκοβο Ευρωμεϊντάν», «Εθνικές ομάδες» και «Εθνικό σώμα», συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό στάδιο της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο συνέδριο ενός αντίπαλου κόμματος.

Στη διάρκεια της πορείας υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία με έναν τουλάχιστον τραυματία. Στη συνέχεια οι φασίστες μετακινήθηκαν προς το σημείο της προτομής του μεγάλου στρατάρχη, αρχίζοντας να επιτίθενται με τσεκούρια και σφυριά, ενώ στο τέλος το αποκαθήλωσαν με σκοινιά, υπό τα απαθή βλέμματα των οργάνων της τάξης, φωνάζοντας “Ουκρανία, Ουκρανία”. Στη θέση του γλυπτού τοποθέτησαν μια ουκρανική σημαία.

Λίγες μόνο μέρες πριν, στις 20 Μάη, οι ναζί είχαν διοργανώσει πορεία ενάντια στην επιστροφή του ονόματος της λεωφόρου Γκριγκορένκο στην παλιά σοβιετική της ονομασία, δηλαδή εκείνη του Γκεόργκι Ζούκοφ.

Πηγή: katiousa.gr