Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Υπόσχεται ανασχηματισμό ο Γιανούκοβιτς

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανούκοβιτς, υποσχέθηκε ότι σε ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την Τρίτη θα προωθήσει αλλαγές στο…

kievo 3

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανούκοβιτς, υποσχέθηκε ότι σε ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την Τρίτη θα προωθήσει αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, θα δώσει αμνηστία σε δεκάδες φυλακισμένους ακτιβιστές που δεν βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα και θα αλλάξει τη σκληρή νομοθεσία που έχει ως στόχο να περιορίσει τις διαδηλώσεις.

ο πρόεδρος επισήμανε, ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε μία ομάδα κατά της κρίσης, της οποίας θα ηγηθεί ο ίδιος.

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση, να σταματήσει αυτή η βία“, σημείωσε ο Γιανούκοβιτς.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος είχε συνάντηση λίγο νωρίτερα με τον ευρωπαίο επίτροπο που είναι αρμόδιος για την Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε, προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει “όλα τα νόμιμα μέσα” που έχει στην διάθεσή του αν δεν βρεθεί μια λύση με την αντιπολίτευση.

Το κέντρο του Κιέβου έχει καταληφθεί από το τέλος του Νοεμβρίου από τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διατηρήσει την Ουκρανία στη ρωσική σφαίρα επιρροής και είναι θέατρο συγκρούσεων, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί από την Κυριακή. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συμπλοκές στο Κίεβο τις τελευταίες ημέρες.