Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ- Νεκρός Ελβετός του Ερυθρού Σταυρού

Ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο κέντρο του Ντονέτσκ.…

ukraine 16

Ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Με ανακοίνωση στο twitter η ICRC επιβεβαίωσε το θάνατό του από οβίδα που χτύπησε κοντά στο γραφείο της οργάνωσης.

Το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ βομβαρδίστηκε σήμερα, με βλήματα να πλήττουν κυρίως ένα εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της πόλης πλήττεται τόσο σφοδρά μετά την υπογραφή, την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, της συμφωνίας εκεχειρίας.

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε τον θάνατο 10 πολιτών σε προάστια του Ντονέτσκ, κοντά στο –ελεγχόμενο από τον ουκρανικό στρατό– αεροδρόμιο της πόλης, όπου μαίνονται μάχες.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία διευκρίνισε ότι πολλές οβίδες έπεσαν στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 18:00, μία από τις οποίες σε ένα εμπορικό κέντρο και μία ακόμη σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…