Ουκρανία: Τα τρένα-ψυγεία που ‘φυγαν τις σορούς των θυμάτων πήραν (ΦΩΤΟΣ)

Πού έχουν εξαφανιστεί οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν διεθνείς παρατηρητές και…

oukrania 44

Πού έχουν εξαφανιστεί οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν διεθνείς παρατηρητές και Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανάγκασαν τα συνεργεία που εργάζονταν στα συντρίμμια να τους παραδώσουν και τις 196 σορούς που περισυνελέγησαν και τις φόρτωσαν σε τρένα- ψυγεία.

Κάποιες από τις σορούς φέρεται να έχουν φορτωθεί σε τρένα στην πόλη Τόρεζ, η οποία απέχει 15 χλμ. από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους της Malaysian Airlines. Από εκεί θα μεταφερθούν στο Ντόνετσκ που είναι υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Οι Ουκρανοί αναμένουν να παραδοθούν οι σοροί στο Χάρκοβο, όπου ο στρατός έχει τον έλεγχο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι οι αυτονομιστές θα συμφωνήσουν να το πράξουν.

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι του «Associated Press» υποστηρίζουν πως είδαν τους φιλορώσους να βάζουν τα πτώματα σε σακούλες και να τα τοποθετούν σε φορτηγά που βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας και να τα μεταφέρουν σε άγνωστη κατεύθυνση. Το πρωί της Κυριακής, πάντοτε κατά τους ρεπόρτερ, δεν υπήρχαν σοροί ή ένοπλοι αυτονομιστές στο σημείο όπου τα συνεργεία ακόμη αναζητούν διαμελισμένα πτώματα στα χωράφια. Μέλος των συνεργείων τόνισε πως δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να παραδώσουν τις σορούς, όταν τις απαίτησαν οι αυτονομιστές κι αυτό γιατί τους απείλησαν με όπλα.