Ουκρανία: Ρωσικoί πύραυλοι κατέστρεψαν τον διάδρομο του αεροδρομίου της Οδησσού

Ο κλοιός της πόλης είναι πλέον ασφυκτικός, καθώς και το λιμάνι της πόλης είναι αποκλεισμένο από τα ρωσικά πλοία - Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων.

AP22083779899311 1

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως τα πτώματα τριών ανδρών που βασανίστηκαν και πυροβολήθηκαν, βρέθηκαν σε έναν τάφο κοντά στην Μπούτσα σήμερα Σάββατο, με τα χέρια και τα μάτια των θυμάτων δεμένα, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κιέβου.

«Τα θύματα βασανίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα (…) Στο τέλος, το καθένα από αυτά πυροβολήθηκε στον κρόταφο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου, ο Αντρί Νεμπίτοφ σε ανακοίνωσή του.

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η Ουκρανία πραγματοποίησε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, με επτά στρατιώτες και επτά αμάχους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των στρατιωτών ήταν μια γυναίκα που είναι έγκυος πέντε μηνών, πρόσθεσε.

Η Βερεσούκ δεν είπε πόσοι Ρώσοι παραδόθηκαν στη Μόσχα κατά την ανταλλαγή αυτή.

Οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αιχμαλώτους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που άρχισε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, και την Πέμπτη η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 33 Ουκρανούς στρατιώτες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…