Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής σε σκυλάκι που “μυρίζει” ναρκοπέδια – Έχουν σωθεί αμέτρητες ζωές

Χάρη στον Πατρόν έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 200 εκρηκτικά και έχουν σωθεί αμέτρητες ζωές - Εργάζεται στην πρώτη γραμμή στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

patron

Μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στη χώρα έλαβε ένας σκύλος που “μυρίζει” ναρκοπέδια – Το μικρό σκυλάκι που ανιχνεύει νάρκες, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό περισσοτέρων από 200 εκρηκτικών από την αρχή του πολέμου, αναγνωρίστηκε για τη γενναιότητά του

Ο Πατρόν, ένα δυόμισι ετών Τζακ Ράσελ, έλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τελετή στο Κίεβο.

Το σκυλάκι, το όνομα του οποίου σημαίνει «πυρομαχικά» στα ουκρανικά, μυρίζει ρωσικές νάρκες και εκρηκτικά στη βορειοανατολική πόλη Τσερνίχιβ και είναι πλέον η μασκότ της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Έχει γίνει εθνικό σύμβολο της αντίστασης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, και εμφανίζεται τακτικά σε βίντεο στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι απένειμε στον Πατρόν και τον ιδιοκτήτη του, Μιχαήλ Ιλίεφ, τα βραβεία τους σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα την Κυριακή.

Όταν μάλιστα ο Πατρόν έπαιρνε το βραβείο του, ο Τριντό χτύπησε τις τσέπες του, σαν να έψαχνε λιχουδιές για σκύλους.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες», είπε ο Ζελένσκι σε δήλωσή του μετά την τελετή. «Και μαζί με τους ήρωές μας, ένας υπέροχος μικρός σκαπανέας – ο Πατρόν – που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά και στο να διδάξει στα παιδιά μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή για νάρκες».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ