Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Μεγάλες καταστροφές στο Μακαρίβ – Νεκροί 7 άμαχοι στο Κίεβο

«Πυροβόλησαν παιδιά και γυναίκες» - Νεκροί 7 άμαχοι στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το Κίεβο.

FNqy71GXwAQlEyR

Μεγάλες καταστροφές από τις ρωσικές επιδρομές στο Μακαρίβ, ουκρανικό χωριό 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου – Νεκροί 7 άμαχοι στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το Κίεβο – «Πυροβόλησαν παιδιά και γυναίκες».

«Πυροβόλησαν παιδιά και γυναίκες»

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πυροβόλησε εναντίον ενός κομβόι αμάχων κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων.

“Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κομβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

“Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι γυναικών και παιδιών στην περιφέρεια του Κιέβου, που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω ενός διαδρόμου εγκεκριμένου εκ των προτέρων. Ο απολογισμός αυτής της βάναυσης ενέργειας είναι 7 νεκροί. Ένας μεταξύ αυτών είναι ένα παιδί”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Η προστασία των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις διέπεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο”, αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook, προσθέτοντας ότι σκόπιμες επιθέσεις, ως εκ τούτου, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, και ότι είναι “καταστροφική” σε ορισμένες πόλεις, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

“Η κατάσταση στην Ουκρανία, δυστυχώς, συνεχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα και, σε ορισμένες πόλεις, έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις”, δήλωσε ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

RIA NOVOSTI: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε ρωσικό πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο ουκρανικός στρατός έπληξε το εμπορικό πλοίο “Sormovsky 3064” στην Αζοφική Θάλασσα.

Η KyivIndependent αναφέρει ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει υποκλέψει τηλεφωνικές κλήσεις που αποδεικνύουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Χάρκοβο έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Βίντεο από την αυτοκινητοπομπή με προορισμό τη Μαριούπολη για να παραλάβει και να μεταφέρει τους αμάχους:

Νεκροί 7 άμαχοι στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Επτά άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους την ώρα που εγκατέλειπαν την περιοχή του Κιέβου μετά από βομβαρδισμούς.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε πως επτά πολίτες πέθαναν όταν Ρώσοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινητοπομπής που εγκατέλειπε την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έχοντας ξεκινήσει από το χωριό Paremoha, σύμφωνα με το Reuters.

“Μετά την επίθεση οι ρωσικές δυνάμεις ανάγκασαν τους επιζώντες να επιστρέψουν στο χωριό και τους απαγορεύουν να ξαναφύγουν” συμπληρώνει η υπηρεσία πληροφοριών.

Μετά την είδηση για πυροβολισμούς των ρωσικών στρατευμάτων σε καραβάνι αμάχων, από το οποίο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, η Μόσχα απαντά πως “η Ουκρανία δεν ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους”.