Ουκρανία: Η Ρωσία καλεί το Κίεβο να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ίδιου της του λαού κάλεσε η Ρωσία την κυβέρνηση του Κιέβου, έπειτα από τις πληροφορίες που κάνουν…

ntonetsk 0

Να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ίδιου της του λαού κάλεσε η Ρωσία την κυβέρνηση του Κιέβου, έπειτα από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς πολίτες στο Σλάβιανσκ και βομβαρδισμούς στο Ντόνετσκ.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζητεί από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ερευνήσει τις πληροφορίες για ένοπλες συγκρούσεις στο Ντόνετσκ. Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς πολίτες από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Σλάβιανσκ.

Στο Ντόνετσκ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία το οποίο ελέγχουν από το πρωί φιλορώσοι αποσχιστές. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, κυβερνητικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ρωσόφωνων αυτονομιστών οι οποίοι έχουν καταλάβει τον αερολιμένα, ζητώντας την απομάκρυνση των κυβερνητικών δυνάμεων από την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, όπως επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο είναι ένα θέμα “εκτός συζήτησης” για τη Ρωσία, αφού η χερσόνησος αυτή αποτελεί πλέον τμήμα του ρωσικού εδάφους.

“Η Κριμαία είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία αποκλείεται”, είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο φιλοδυτικός, πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας την Κυριακή από τον πρώτο γύρο έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η Κριμαία “ήταν και θα παραμείνει ουκρανική” υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι “αδιαπραγμάτευτο”.

Η χερσόνησος προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία, μετά από ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα, η οργάνωση και τα αποτελέσματα του οποίου αμφισβητούνται από το Κίεβο και τη Δύση. Ο Ρώσος πρωθυπουργός πήγε μάλιστα στην Κριμαία την Κυριακή και μοίρασε ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους.

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τον Πέτρο Ποροσένκο, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θεωρεί νόμιμο τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός