Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Για "ξεπούλημα της χώρας" κατηγορεί τον Γιανουκόβιτς η αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ξεπουλά τη χώρα, υποστηρίζει η αντιπολίτευση, αναφερόμενη στη συμφωνία με τη Ρωσία για μείωση…

gianoukobits 0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ξεπουλά τη χώρα, υποστηρίζει η αντιπολίτευση, αναφερόμενη στη συμφωνία με τη Ρωσία για μείωση της τιμής του αερίου και μεταφορά αποθεματικού αξίας 15 δισ. δολαρίων σε ουκρανικούς τίτλους.

«Τι υπέγραψε στη Μόσχα; Ακύρωσε ακόμη και τη συνέντευξη Τύπου. Ο ουκρανικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι υποσχέθηκε σε αντάλλαγμα ο Γιανουκόβιτς», είπε ο πρώην πυγμάχος και ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ουντάρ, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Παρέδωσε τα εθνικά συμφέροντα της Ουκρανίας, την ανεξαρτησία και τις προοπτικές για μια καλύτερη ζωή για όλους τους Ουκρανούς», πρόσθεσε, απευθυνόμενος σε ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Η Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει ουκρανικά ομόλογα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να μειώσει κατά το ένα τρίτο την τιμή του φυσικού αερίου που πωλεί στη χώρα, όπως ανακοίνωσε από τη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Κρεμλίνο με τον Γιανουκόβιτς.

«Τα 15 δισ. δολάρια, συν την έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου που συνολικά ανέρχεται σε άλλα 5 δισ. δολάρια, είναι τεράστιο ποσό. Θέλουμε να μάθουμε τι παραχώρησε για αντάλλαγμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Αρσένι Γιάτσενιουκ.

Ο Γιανουκόβιτς «έβαλε τη χώρα ενέχυρο», πρόσθεσε ο Κλίτσκο, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και κάλεσε τον πρόεδρο να αναμετρηθεί μαζί του «στο ρινγκ».

Από πλευράς του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η οικονομική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών δεν επαρκεί για να καθησυχαστούν οι διαδηλωτές.

Καμία συμφωνία δεν θα «απαντήσει στις ανησυχίες» που εκφράζει ο ουκρανικός λαός, είπε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καλώντας την ουκρανική κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους διαδηλωτές.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…