Ουκρανία: Φιλορώσοι κατέλαβαν το γραφείο του Εισαγγελέα στο Ντόνετσκ

Εκατοντάδες φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν το γραφείο του Εισαγγελέα στην πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες. Τα βίαια…

ukraine 6

Εκατοντάδες φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν το γραφείο του Εισαγγελέα στην πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Εισαγγελία κατηγορώντας τους εισαγγελείς ότι συνεργάζονται με το φιλοδυτικό Κίεβο, το οποίο το Ντόνετσκ έχει απειλήσει με απόσχιση έπειτα από δημοψήφισμα που έχει διακηρύξει για τις 11 Μαΐου.

Όπως μεταδίδει το BBC οι επιτιθέμενοι πέταγαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το κτήριο. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Λίγο αργότερα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ένοπλους να αφοπλίζουν την αστυνομία και να συνοδεύουν τους αστυνομικούς εκτός του κτηρίου.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι οργανώνει καταλήψεις κτηρίων στα ανατολικά της χώρας, ενώ η Μόσχα αρνείται αυτόν τον ισχυρισμό.

Χθες ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ χαρακτήρισε “ανίκανες” τις αρχές του Κιέβου να επιβάλουν την τάξη στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες έχουν περιέλθει σε χάος από τη δραστηριότητα ενόπλων φιλορώσων αποσχιστών.

Φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει πολυάριθμα κυβερνητικά κτήρια στις δύο επαρχίες, ενώ έχουν συλλάβει ως ομήρους και διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα «λαϊκή δημοκρατία» του Ντονέτσκ δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι “παράνομες” προεδρικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές αποφασίστηκαν από μια παράνομη κυβέρνηση και κατά συνέπεια, είναι παράνομες», είπε ο ηγέτης της “λαϊκής δημοκρατίας”, Ντένις Πουσίλιν.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…