Ουκρανία: Εντοπίστηκαν 181 σοροί των αδικοχαμένων επιβατών του μαλαισιανού Boeing

Τα μέλη των συνεργείων έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει 181 σορούς μέχρι τώρα από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος…

Τα μέλη των συνεργείων έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει 181 σορούς μέχρι τώρα από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο, το οποίο ενημέρωσε τους δημοσιογράφους.

Το Μπόινγκ της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας κατερρίφθη χθες Πέμπτη ενώ πετούσε πάνω από μια περιοχή όπου αυτονομιστές αντάρτες μάχονται με ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από τον Απρίλιο. Και οι 298 επιβαίνοντες στο επιβατικό αεροσκάφος κηρύχθηκαν νεκροί.

Ο Αντρίι Σιμπίγκα δήλωσε πως οι σοροί πιθανόν θα μεταφερθούν στην κοντινή πόλη Χάρκοβο, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί 181 σοροί», είπε ο Σιμπίγκα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανέφερε ότι ένα πρόσωπο που έχει διπλή υπηκοότητα —ρουμανική και μιας άλλης χώρας— επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη, σύμφωνα με τον κατάλογο των επιβατών.

Το ρουμανικό ΥΠΕΞ δεν διευκρίνισε ποια ήταν η άλλη υπηκοότητα του προσώπου αυτού. Συνολικά στο Μπόινγκ επέβαιναν 298 άνθρωποι.

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

24χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια την ώρα που δημοσιογράφος έδινε το ρεπορτάζ του από…

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οκτώ χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οκτώ χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τον χαμό του Κρητικού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου,…