Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την βομβαρδισμένη Μαριούπολη

Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies από τη βομβαρδισμένη Μαριούπολη

FNrJ6PlX0AAoCQ6

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα το πρωί δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε αστικές υποδομές και σε πολυκατοικίες σε όλη την πόλη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ιδιωτική αμερικανική εταιρία.

Η Maxar Technologies ανακοίνωσε ότι φαίνονται πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της πόλης-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες πολυώροφες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις φωτογραφίες αυτές.

Συγκλονιστικές εικόνες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη χώρα του, αλλά η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και ενός αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή. Δεν κατέστη άμεσα δυνατό για το Reuters να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων.

Μεγάλες καταστροφές από τις ρωσικές επιδρομές στο Μακαρίβ, ουκρανικό χωριό 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου – Νεκροί 7 άμαχοι στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το Κίεβο – «Πυροβόλησαν παιδιά και γυναίκες».

Λίγες ώρες νωρίτερα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα the Guardian, η Ρωσία δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ ως «νόμιμους στόχους» στρατιωτικής δράσης, εν μέσω μιας επικίνδυνης νέας κλιμάκωσης των εντάσεων.

Η προειδοποίηση από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπάκοφ, ήρθε καθώς οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, στέλνουν επειγόντως χιλιάδες αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους στο Κίεβο ως απάντηση στην επιθετικότητα της Μόσχας.

Ο Ριαμπάκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία «προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η μεταφορά όπλων από ορισμένες χώρες που κατευθύνει δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, είναι μια δράση που καθιστά αυτές τις πομπές νόμιμους στόχους».

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…