Ουκρανία: Ανατροπή για την ημέρα των διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου – Ξεκινούν τελικά την Πέμπτη

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας. Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Ρώσο διαπραγματευτή

bwlR

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, οι εκπρόσωποι της Μόσχας έφτασαν στο Belovezhskaya Pushcha της Λευκορωσίας για τις συνομιλίες, ωστόσο η ουκρανική πλευρά είναι καθ’ οδόν από το Κίεβο και θα φτάσει αύριο, την ώρα που το ρωσικό σφυροκόπημα σε Χάρκοβο, Μαριούπολη συνεχίζεται για έβδομη μέρα – Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Ρώσο διαπραγματευτή.

Ειδικότερα, οι συνομιλίες, αναμένεται τελικά να ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη (3/3), παρότι αρχικά έγινε λόγος πως θα πραγματοποιoύνταν απόψε Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν λοιπόν οι τελευταίες πληροφορίες, η Ουκρανική πλευρά θα φτάσει αύριο στη Λευκορωσία, καθώς ανοίγει ασφαλής δρόμος για τη μεταφορά τους.

Οι συνομιλίες της Δευτέρας «έσβησαν» τις ελπίδες του κόσμου για τερματισμό του πολέμου, ωστόσο αυτές ανναγεννώνται και πάλι, καθώς οι δύο πλευρές θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα, τα πρώτα μηνύματα μοιάζουν ελπιδοφόρα. Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax, ο Ρώσος διαπραγματευτής ανέφερε πως θα συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός από πλευράς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τον Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, θα συζητηθεί μια κατάπαυση του πυρός. Ο ρωσικός στρατός θα παράσχει έναν ασφαλή διάδρομο για την ουκρανική αντιπροσωπεία, ανέφερε ο Μεντίνσκ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, δημοσίευσε βίντεο όπου η ρωσική αντιπροσωπεία καταφτάνει στο σημείο των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα σύνορα με την Λευκορωσία και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Κίεβο: «Έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά όχι και να δεχτούμε ρωσικά τελεσίγραφα»
Νωρίτερα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, η ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει αλλά όχι «και να δεχτούμε ρωσικά τελεσίγραφα» ανέφερε συγκεκριμένα. Ωστόσο υποστήριζε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα διεξαχθούν περισσότερες συνομιλίες με τη Ρωσία και ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι οι ίδιες με εκείνες που διατύπωνε ο Πούτιν πριν από τον πόλεμο.

Όπως είπε ο Ουκρανός υπουργός, η Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει τις ίδιες κυρώσεις με τη Ρωσία αν οι δυνάμεις της εισέλθουν στην Ουκρανία, ενώ είπε ότι σήμερα συζήτησε για νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας.

Συζητήσαμε για τις “συντονισμένες νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, για την βάρβαρη επιθετικότητά της εναντίον της Ουκρανίας καθώς και για τα βήματα για να κλείσουν τυχόν ‘παραθυράκια’ και να μην μείνει καμία δυνατότητα στη Ρωσία να παρακάμψει τις σημερινές και τις μελλοντικές κυρώσεις”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…