Ουκρανία: Αναχώρησε για το Χάρκοβο το τρένο που μεταφέρει τις σορούς

Αναχώρησε το τρένο που μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ-17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος…

ukraine 10

Αναχώρησε το τρένο που μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ-17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο με μία ανακοίνωση.

Η αμαξοστοιχία έχει ως τελικό προορισμό το Χάρκοβο, πόλη που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εκεί τα πτώματα θα εξεταστούν και θα αναγνωριστούν, προτού να παραδοθούν στις οικογένειές τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Το τρένο με τις σορούς αυτών που χάθηκαν στη συντριβή της πτήσης ΜΗ-17 ξεκίνησε την πορεία του προς το Χάρκοβο μέσα από το Ντονέτσκ”.

“Ο πρόεδρος διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια του τρένου μέχρι την άφιξή του στο σημείο προορισμού”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε, καθώς οι αντάρτες ζητούσαν να συνοδεύεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και όχι από ουκρανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με έναν ηγέτη των ανταρτών έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 282 από τους 298 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους