"Ουδέν αναληθέστερον τα περί κρίσης Αθήνας – Λευκωσίας" λέει ο Αναστασιάδης

Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διέψευσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα περί κρίσης στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας, κάνοντας λόγο για στενότατη συνεργασία. «Τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

573597011dc524aa3f8b45e8

Ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συναινέσει η Άγκυρα σε λύση του Κυπριακού. Η προοπτική κάλυψης σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας και της μετεξέλιξής της σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, μπορεί να οδηγήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο να προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις που θα καταστήσουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνει.

Ο πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, αλλά σημείωσε ότι θα αποδεχτεί μια μεταβατική περίοδο για την υλοποίησή της και ότι ζητεί ισχυρό ψήφισμα από τον ΟΗΕ ώστε η Άγκυρα να μην υπαναχωρήσει.

Τέλος, για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο κ. Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι πρώτα πρέπει να κατατεθούν χάρτες με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

AP21003354402598

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

"Θέλουμε να έρθει στο σπίτι του στην Αυστραλία", δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας