"Ουδείς υπονόησε παράκαμψη της συνταγματικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος" λέει η Γεροβασίλη

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απέκλεισε η Όλγα Γεροβασίλη το ενδεχόμενο παράκαμψης της συνταγματικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ τόνισε πως στη διαδικασία αυτή θα υπάρχει και λαϊκή συμμετοχή.

NewsRoom 08/06/2016 | 15:34

«Ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, σημειώνοντας: «Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς... Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και ποιον τρόπο». 

«Δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα» πρόσθεσε. 

Όσον αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως στη σχετική διαβούλευση θα συζητηθεί και το σύστημα της απλής αναλογικής. «Είμαστε πάντα υπέρ της αναλογικής» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ξεκινάει, και η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις.

Ελληνικό και Ασφαλιστικό

Αναφορικά με το Ελληνικό, η κ. Γεροβασίλη έδωσε έμφαση στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας δημοσίου – Lamda Development για την επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «στις σκέψεις μας υπάρχει διαφορετική λογική (για την ιδιωτικοποίηση), όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο». 

Όπως πρόσθεσε τη διαχείριση του πλαισίου αυτού έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία» ανέφερε. 

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε ότι τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις, αλλά αναγνώρισε πως «έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν». 

«Φταίει η Αριστερά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε κυβέρνησε είτε δεν κυβέρνησε, λόγω της ιδεολογικής της ηγεμονίας;» διερωτήθηκε κατηγορώντας τις προηγούμενες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε. «Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν φρόντισε για βιώσιμο ασφαλιστικό» δήλωσε. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση υπογραφής της συμφωνίας στο Ελληνικό, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για τους όρους. «Τι λέει η ΝΔ για συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out, ομαδικές απολύσεις;» διερωτήθηκε, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί.