Ουάσινγκτον: Συνομιλίες για την πρόοδο των επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων από 22 χώρες του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους διεξάγουν…

kobani 1 1

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων από 22 χώρες του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους διεξάγουν συνομιλίες στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ορίσουν στρατηγική εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του αμερικανικού στρατού, οργάνωσε αυτήν την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση του Άντριους (Μέριλαντ, ανατολικά) στα περίχωρα της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες αυτού του είδους μετά τη συγκρότηση του συνασπισμού το Σεπτέμβριο.

«Αυτή η συνάντηση μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε την πρόοδο που σημειώνει ο συνασπισμός έως σήμερα και να συνεχίσουμε να εναρμονιζόμαστε και πλήρως να ενσωματώνουμε τις μοναδικές ικανότητες των εταίρων του συνασπισμού» δήλωσε ο Άλιστερ Μπάσκεϊ, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να παραστεί στις συνομιλίες αυτές αργότερα σήμερα με στόχο να συζητήσει «πρόσθετα μέτρα που ο συνασπισμός μπορεί να λάβει προκειμένου να αποδυναμώσει και τελικά να καταστρέψει» το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται καμία θεαματική ανακοίνωση όμως η συνάντηση θα επιτρέψει τη διασφάλιση ενός καλύτερου συντονισμού μεταξύ των εταίρων.

«Γίνεται απλά για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης (CentCom, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία) στρατηγός Λόιντ Όστιν, που επιβλέπει τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, αναμένεται να περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο.

Ο στρατηγός που έχει διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ από την έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων την 8η Αυγούστου στο Ιράκ και την 23η Σεπτεμβρίου στη Συρία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία συνέντευξη τύπου.

Στην αποψινή συνάντηση θα συμμετάσχουν οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των στρατιωτικών επιτελείων, περιλαμβανομένων των αρχηγών των γενικών επιτελείων 22 χωρών: της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βελγίου, της Βρετανίας, του Καναδά, της Δανίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ιράκ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας, του Κουβέιτ, του Λιβάνου, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…