"Θωρακίζεται" η Αθήνα για Γρηγορόπουλο και Ερντογάν – Στους δρόμους 3.000 αστυνομικοί

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία τόσο λόγω της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όσο και εξαιτίας της 9ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

5a2668511dc52419118b46c9

Στόχος είναι να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, ενόψει της αυριανής επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αντιεξουσιαστές. Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής.

Έτσι, στους δρόμους υπολογίζεται να βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί με σκοπό να αποτραπούν επεισόδια.

Επίσης, η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν έχει κάνει την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική αφού οι αρχές φοβούνται για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Ήδη έφτασαν στην Αθήνα οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Τούρκου πρόεδρου.

Επίσης, θα υπάρχουν άνδρες των ΜΑΤ για την απώθηση διαδηλωτών, τροχονόμοι για τον αποκλεισμό των δρόμων και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας που όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα διακόπτεται τμηματικά κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας για τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών και ύποπτων κινήσεων.

Το σχέδιο ασφαλείας δηλαδή, θα θυμίζει κατά πολύ την επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα πριν από ένα χρόνο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…