Ούς ο Θεός συνέζευξεν…

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει την ευλογία “σαράντα σβέρκων βοδινών”, που λέει κι ο Βάρναλης

Κυριάκος Μαρέβα

Δε μας αφήνουν να αγιάσουμε μέρες που είναι. Ο λόγος για το πρωθυπουργικό ζεύγος και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να επισκευάσουν τη στραπατσαρισμένη εικόνα τους.

Οι εξ Αμερικής ορμώμενοι επικοινωνιολόγοι της οικογένειας επιχείρησαν από την αρχή της αρχηγικής και μετέπειτα πρωθυπουργικής εμφάνισης του Κυριάκου να προσδώσουν στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον μια λάμψη αμερικάνικου σίριαλ. Επιχείρησαν ένα σίκουελ αλλά γκρέκα. Να μεταφέρουν στην ελληνική πολιτική σκηνή τη σαπουνόπερα “Τόλμη και Γοητεία”. Να βάλουν τον μέσο τηλεθεατή να “καθίσει” στα σαλόνια του σίριαλ “Τόλμη Κυριάκου και γοητεία Μαρέβας”.

Το αμερικανόπνευστο σενάριο δια χειρός Γκρίνμπεργκ απαιτούσε φώτα, κάμερες, κλακέτα, σκηνή και πάμε… “Πάμε πακέτο” Κυριάκος και Μαρέβα σε κοινή θέα μετά των τέκνων. Και να οι αναρτήσεις φωτογραφιών σε βουνά, σε λαγκάδια, σε ποδήλατα και μηχανάκια, να η ευτυχισμένη οικογένεια αγκαλιασμένη σε παραλίες, ορκωμοσίες και ταξίδια. Νά ’σου κι από κοντά οι αγιογράφοι της “υγιούς” δημοσιογραφίας, μη εξαιρουμένων των …ογκόλιθων Ψαριανού και Πιπίνη…

Και τώρα που θάμπωσε ο επιφανειακός λούστρος της πρωθυπουργικής γκλαμουριάς λόγω της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της εντεινόμενης φτώχειας, των σκανδάλων, των υποκλοπών, της διαφθοράς, της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους, της εν γένει αχρηστίας των “αρίστων”… Τώρα, εν όψει των εκλογών, ο οικογενειάρχης, ο “προσηνής”, ο “αισθηματίας” Κυριάκος που “μπορεί, λέει, και να έκλαψε ιδιωτικώς για το δυστύχημα (διάβαζε έγκλημα) των Τεμπών” ξαναμοστράρει την οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία στις lifestyle τηλεοπτικές εκπομπές των φίλων του καναλαρχών. Ανοίγει την κλειδαρότρυπα της χρυσοποίκιλτης οικογενειακής “κρεβατοκάμαρας” η οποία δεν θα μπορούσε να περιέχει τα προβλήματα των πληβείων. Δε θα το επέτρεπε άλλωστε το…τατουάζ- δελφινάκι της Μαρέβας!

Και δώστου η Μαρέβα ως η δυναμική σύζυγος του Καίσαρα που πρέπει να φαίνεται τίμια και να στηρίζει τον πετυχημένο άνδρα της. Και δώστου η Μαρέβα στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ (14-4-23) να καταγγέλλει τους “κακομοίρηδες” οι οποίοι την στοχοποιούν για να πλήξουν τον σύζυγο. Και πάλι τα παιδιά της φόρα παρτίδα σε μια προσπάθεια να συμπονέσει ο απολιτίκ μέσος Έλληνας τη δύστυχη μάνα η οποία προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της από τα νύχια των …συκοφαντών.

Λέει η πονεμένη Μαρέβα: Έχουν πιάσει ακόμη και τα παιδιά μου…Ήταν και αυτό μια μορφή bullying. Μια άσκηση ψυχολογικής βίας εις βάρος μας, με απώτερο σκοπό να στοχοποιήσουν τον Κυριάκο.

 Είναι αναφέρετο δικαίωμα της κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη να υπερασπίζεται εαυτόν και οικείους. Ακόμα κι αν αυτό εντάσσεται σε προεκλογική επικοινωνιακή ατζέντα. Είναι επιλογή του ζεύγους Μητσοτάκη να ρίχνει στην πολιτική αρένα τα παιδιά τους. Και ως εκ τούτου δε θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες οι αμοράλ ακροβασίες του πρωθυπουργού στις πλάτες νέων ανθρώπων που γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια στο έγκλημα των Τεμπών, για παράδειγμα.

Δε μπορεί να ζητάει ο Μητσοτάκης από την Ευδοκία – και κάθε Ευδοκία που αγωνιά αν πρέπει να μείνει ή να φύγει από τη χώρα – να βάλει πλάτη.

Είναι εμπαιγμός όταν απαντά: Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερή μου κόρη ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα. Και είναι εμπαιγμός, αυθάδεια και μωρία διότι με τις ευλογίες του, τα δικά του παιδιά ΔΕΝ βρίσκονται στην Ελλάδα για να βάλουν πλάτη.

 Δεν θα σχολιάζαμε τα παιδιά του ζεύγους αν εκείνοι δε φρόντιζαν να τα κάνουν προεκλογικό ντεκόρ προς άγραν ψήφων. Η μεγάλη του κόρη ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Η 25χρονη Σοφία Μητσοτάκη παραιτήθηκε από την Goldman Sachs για να αναλάβει – με την αξία της (;) – υψηλόβαθμο πόστο στα κεντρικά της CVC Capital στο Λονδίνο, στον όμιλο που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, τα νοσοκομεία “Υγεία”, Metropolitan και Ιασώ General, τον όμιλο βιομηχανιών τροφίμων Vivartia, τη γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, κλπ.

Πόσο κάλπικο είναι το ζεύγος Μητσοτάκη όταν μιλάει για bullying τη στιγμή που ο γιος του διορίστηκε σε απολύτως προστατευμένο περιβάλλον στις Βρυξέλλες; “Όχι μόνο λόγω … των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος” (sic), σύμφωνα με τον Εστέμπαν Πονς, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επιφανούς στελέχους του διεφθαρμένου και πνιγμένου στα σκάνδαλα Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας.

Πόσα ταλαντούχα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διοριστούν στις Βρυξέλλες αν δεν έχουν τις πλάτες κάποιου μπαμπά Μητσοτάκη;

 Ο Μητσοτάκης λογαριάζει τις πλάτες των νέων ως πλάτες υποζυγίων. Αυτό επιτάσσει η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά ιδεολογία του. Γι’ αυτό θα εισπράξει “χαστούκια” στις ερχόμενες εκλογές απ’ τους νέους…

Όσο για το ζεύγος έχει την ευλογία “σαράντα σβέρκων βοδινών…” που λέει κι ο Βάρναλης: Ούς ο θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω…εξουσίας και χρήματος δοθέντων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…