Newsroom

Newsroom

#Our revolution_your eyes: Το hashtag αλληλεγγύης για τους τραυματίες διαδηλωτές

Ο Λίβανος μπαίνει στον τέταρτο μήνα μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας από τους κυβερνώντες να λάβουν άμεσα μέτρα για την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας.

5e276523825e6320dc0e2972

Το απόγευμα του Σαββάτου, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βηρυτού, δίπλα στο κτίριο της Βουλής, δεχόμενοι επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θέλησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, πάνω από 350 διαδηλωτές τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, οδηγώντας τους πολίτες του Λιβάνου στο να ανοίξουν ένα νέο trend στο διαδίκτυο, αναρτώντας φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν έχοντας το ένα τους μάτι καλυμμένο, δηλώνοντας αλληλεγγύη σε όσους τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις, πέφτοντας θύματα ακραίας αστυνομικής βίας. 

Μάλιστα το hashtag που χρησιμοποιείται -στα αραβικά- για το εν λόγω trend είναι το «Η επαναστασή μας είναι τα μάτια σας»

Πηγή: Documento

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…