Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει πληροφορίες για το αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka, το οποίο χρησιμοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος.

AP - Ζελένσκι

Σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να είχε ενεργοποιήσει η Μόσχα, όπως προκύπτει μετά τη σύλληψη υπόπτου στην Πολωνία.

Ο Πολωνός ύποπτος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ώστε να διευκολύνει το σχέδιο της Μόσχας.

Ο Paweł K., όπως κατονομάζεται σε διεθνή ΜΜΕ, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών, καθώς ομολόγησε ότι «ήταν έτοιμος να ενεργήσει για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών».

Ο άνδρας είχε αναλάβει το σκέλος συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, ειδικότερα δε για την ασφάλεια του αεροδρομίου Rzeszów-Jasionka», το οποίο χρησιμοποιεί ο Ζελένσκι για τις μετακινήσεις του.

«Αποστολή μου ήταν να βοηθήσω τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή επίθεση» στον Ουκρανό ηγέτη, ανέφερε ο ύποπτος, σύμφωνα με την Πολωνική Εισαγγελία.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Παπανώτας: Η πρώτη αντίδραση – Καρφιά σε Μπεκατώρου και Κασσελάκη (video)

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Πάτρα: Αυτό είναι το βίντεο που ανέβασε ο 7χρονος στο TikTok με τον άγριο ξυλοδαρμό 9χρονου