Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Αποτροπιασμός για τη θηριωδία

Ως χτύπημα σε στρατιωτικό στόχο χαρακτηρίζει η Ρωσία τη χθεσινή πυραυλική επίθεση σε πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι.

1000 1 1

Τρεις πύραυλοι τύπου «Κρουζ» που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα έσπειραν το θάνατο στην πόλη Βίνιτσια στην κεντροδυτική Ουκρανία.

Οι πύραυλοι κατέστρεψαν ένα ιατρικό κέντρο και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα γύρω κτήρια. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν και 18 αγνοούνται. Τρία από τα θύματα είναι παιδιά.

Η 4χρονη Λίζα σκοτώθηκε λίγη ώρα μετά τη βόλτα που κατέγραψε και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα της. Η μικρούλα, που έπασχε από σύνδρομο Ντάουν έπεσε νεκρή στο πεζοδρόμιο.

Μόλις λίγους μήνες πριν η Λίζα συμμετείχε μαζί με άλλα παιδιά και τη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Ολένα Ζελένσκα με ευχές για τα Χριστούγεννα.

Η μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν γνωρίζει ότι το παιδί της χάθηκε.

Ο 7χρονος Μαξίμ πέθανε μαζί με τη μητέρα του την ώρα που τον εξέταζε γιατρός στο ιατρικό κέντρο. Οι απανθρακωμένες σοροί τους βρέθηκαν αγκαλιασμένες, όπως ήταν τη στιγμή της επίθεσης.

Ο 8χρονος Κιρίλο κάηκε ζωντανός ενώ περίμενε τον θείο του μέσα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Οι σοροί των δύο αγοριών αναγνωρίστηκαν σήμερα μέσω DNA καθώς η κατάσταση τους δεν επέτρεπε να ταυτοποιηθούν.

«Η Ρωσία πρέπει να αναγνωριστεί επίσημα ως κράτος τρομοκράτης. Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν επιτρέπει στον εαυτό της να καταστρέφει καθημερινά ειρηνικές πόλεις και ανθρώπινες ζωές με πυραύλους «Κρουζ» και όλμους», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη Βίνιτσια χτυπήσαμε στρατιωτικό στόχο, λέει η Μόσχα.

Μία μέρα μετά τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια για αγνοούμενους. 11 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί ενώ σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ανάμεσα τους υπάρχουν και άλλα παιδιά.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…