Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή

Πράξεις χωρίς λογική συνοχή, σε κάνουν γραφική περσόνα. Και πράξεις χωρίς δεύτερη σκέψη σε οδηγούν στα σφάλματα. Δυστυχώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να κρατήσει στον αφρό μάλλον την υπόστασή του παρά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, κινείται μεταξύ γραφικότητας και πολιτικών σφαλμάτων.

Κι επειδή είναι άτομο που χαίρεται όταν ασχολούνται μαζί του, ας αποδείξουμε τη γραφικότητά του και τα πρόσφατα πολιτικά του ατοπήματα.

Ο πρωτογενής τομέας της πολιτικής, δηλαδή τα κινήματα, οι κοινωνικές δράσεις, οι πολιτικές συλλογικότητες, είναι το άλας της γης. Είναι η βουκέντρα της ιστορίας, η αιχμή που την αναγκάζει να προχωρήσει, που της θυμίζει. Και κάποιες κορυφαίες στιγμή την υποχρεώνει να κινηθεί προς τα κάπου. Απέναντι, δίπλα ή μπροστά από τον πρωτογενή τομέα της πολιτικής βρίσκεται η άσκηση της «επίσημης πολιτικής». Αυτοί οι δύο κόσμοι έχουν διαφορετικά πολιτικά εργαλεία, άλλους τρόπους δράσης και άλλα πρωτόκολλα. Για να το πούμε σχηματικά, τριαξονική νταλίκα στην Ιπποκράτους δεν παρκάρεις.

Ο Π. Λαφαζάνης φαντάζεται ότι η Ιπποκράτους είναι η εθνική και αυτός ότι είναι νταλίκα. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει.

Στο πολιτικό παρελθόν του ήξερε πως η υπόστασή τους τονιζόταν όταν εμφανιζόταν σε αντιδιαστολή με κάποιον άλλον, όχι εκτός αλλά εντός του κόμματός του. Σήμερα επιμένει να ασκεί μονομερή πολιτική, πάλι σε αντιδιαστολή μαζί του. Όμως για ν΄ αναμετρηθείς με κάποιον, πρέπει να είσαι έστω πέντε μέτρα απόσταση από αυτόν. Και δεν εννοώ χωροταξικά. Κάνει λοιπόν ό,τι μπορεί για να μπει στο ίδιο κάδρο με τον Τσίπρα, ως κορυφαίος πολέμιος της πολιτικής του.  Το να πιέζεις εξ αριστερών την παρούσα κυβέρνηση καλό της κάνεις. Αλλά κύριε Παναγιώτη δεν είναι εξ αριστερών πίεση όταν πας και θρονιάζεσαι σε κανάλι που ανήκει σε εκπρόσωπο του φασιστικού χώρου, για να αρθρώσεις αριστερό λόγο. Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να πιάσει το σφουγγαρόπανο, να πέσει στη βρωμιά και να καθαρίσει όση κόπρο μπορεί. Και της το χρεώνεις. Στον εαυτό σου όμως επιτρέπεις να πάει στο σκατοκάναλο «Επενηλλήνισις», για να κάνεις το κομμάτι του! Διότι περί αυτού πρόκειται. Για το κομμάτι σου και όχι για πολιτική.  Δεν είσαι χθεσινός, ήξερες που πήγαινες. Πάμε πάρα κάτω.

Το πάρα κάτω είναι τα κίτρινα γιλέκα. Οι μακεδονομάχοι έχουν μια καφρίλα που τους εμποδίζει να αναγνώσουν τον συμβολισμό τους. Εδώ δεν ξέρουν την εγχώρια ιστορία τους, θα ξέρουν τι συμβαίνει σε μία άλλη χώρα και τι συμβολίζει αυτό το γιλέκο; Τα φορούν λοιπόν για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Πιθανόν να τα σετάρουν και με κάποια περικεφαλαία. Ο Λαφαζάνης που ενδύεται το πιο ισχυρό σύμβολο της Ευρώπης κατά του νεοφιλελευθερισμού, κράζοντας εμπρός για τα κίτρινα, αλά ελληνικά, γιλέκα, γιατί το κάνει; Πως είναι δυνατόν να πιστεύει ότι ένα τέτοιο επικοινωνιακό σόου μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά εγχώριου κινήματος, σε μία περίοδο που πάει η κοινωνία πάει να πάρει ανάσα; Ή απλά τον ενδιαφέρουν απλά λίγα λεπτά δημοσιότητας; Φοβάμαι ότι εκεί έχει καταντήσει. Όταν φτάνεις στο σημείο να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κινηματική συλλογικότητα Ρουβίκωνα ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζει την ομάδα του «που δεν φορά κουκούλες», να διαμαρτυρηθεί στην γαλλική πρεσβεία, το λες και κατάντια.

Έξυσε τον πάτο του βαρελιού πάλι!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ

Στη τρίτη συνεχή παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ντουντουνάκη ακολούθησε το δρόμο που…

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…