Όθωνας Ηλιόπουλος: Δεν εξαγοράζεται η κινητοποίηση του ελληνισμού με την ψήφο

«Το θέμα του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες προκάλεσε πολλές συζητήσεις και έδωσε σε αρκετούς την ευκαιρία να «πουλήσουν» πατριωτισμό με τη σέσουλα. Στην πραγματικότητα τα κίνητρα ήταν μάλλον κομματικά», τονίζει.ο εξέχων επιστήμονας , βουλευτής Επιρατείας του ΣΥΡΙΖΑ , κ.Όθωνας Ηλιόπουλος

othon iliopoulos

Ένας απόδημος Έλληνας και εξέχων επιστήμονας , βουλευτής Επιρατείας του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ.Όθωνας Ηλιόπουλος μιλά στο militaire channel για το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των αποδήμων,

Ο κ.Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι οι απόδημοι Έλληνες εκ των πραγμάτων είναι μια ανομοιογενής ομάδα, αφού άλλοι έφυγαν από την Ελλάδα το 1950 και το 1960 και άλλοι μετά από το 2010. Οι αιτίες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στο εξωτερικό ήταν διαφορετικές.

Ο κ.Ηλιόπουλος αναφέρεται στο πως άλλες χώρες του εξωτερικού αντιμετωπίζουν το θέμα της ψήφου των αποδήμων τους και προτείνει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πως οι δικοί μας απόδημοι θα εκπροσωπούνται με δικαιότερο τρόπο.

Δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι οι απόδημοι ψηφίζουν πάντα πλειοψηφικά για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως φαίνεται ότι κάποιοι πιστεύουν στην Αθήνα. Εξηγεί το γιατί. Είπε στην ομιλία του στη Βουλή ότι «δεν εξαγοράζεται η κινητοποίηση του ελληνισμού με την ψήφο».

Αξιοποιώντας την επιστημονική του ιδιότητα, ρωτάμε τον κ.Ηλιόπουλο για όλη αυτή τη φημολογία που υπάρχει σχετικά με μια νέα πανδημία που έρχεται. Μιλά για μία σημαντικότατη ανακάλυψη που έγινε στο βυθό του Αιγαίου και η οποία έχει προκαλέσει έκπληξη στην επιστημονική κοινότητα. Όπως λέει θα περίμενε να έχει γίνει πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά στην Ελλάδα τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού προέχουν άλλα.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…