Όταν τα φασιστοειδή της Ηλείας παραπληροφορούν: Τι πραγματικά έγινε στη Μυρσίνη

Τα «γνωστά – άγνωστα» φασιστοειδή της Ηλείας ξαναχτύπησαν ! Αυτή την φορά με μια οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης κατά των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στο LM της Μυρσίνης.

Του Μάκη Νοδάρου

Χρησιμοποιώντας ντόπιους «παπαγάλους – δημοσιογράφους» , επαγγελματίες σε ρεπορτάζ της « κλειδαρότρυπας» , επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε βάρος της μικρής κοινωνίας των προσφύγων , με αφορμή τα μεμονωμένα περιστατικά βίας μετά τον άδικο πνιγμό του 18μηνου προσφυγόπουλου στην εγκαταλειμμένη πισίνα της μονάδας.

Περιστατικά που καταδίκασαν πρώτα οι ίδιοι οι πρόσφυγες , ο Σύρος δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ αλλά και ο υπεύθυνος – εθελοντής του χώρου φιλοξενίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Περιστατικά που προέρχονταν από μια πολύ μικρή ομάδα το πολύ πέντε ατόμων , ως αυθόρμητη αντίδραση ( σ.σ : από όλους καταδικαστέα) στην εικόνα ενός αγγελουδιού που ξεψυχούσε δίπλα τους. Περιστατικά που όλα είχαν να κάνουν με την αγωνία τους , να βρουν μεταφορικό μέσο άμεσα ώστε το παιδάκι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ηλείας με την ελπίδα να σωθεί .

Με αφορμή τα ανωτέρω , ακολούθησε ένα πρωτοφανές παραλήρημα μίσους , ρατσισμού , ξενοφοβίας και παραπληροφόρησης με εμετικούς χαρακτηρισμούς και ψεύτικες ειδήσεις όπως π.χ. ότι «βράζει το κέντρο φιλοξενίας» , «βγήκαν μαχαίρια» , «ξυλοκοπήθηκαν άγρια εθελοντές» , «απαγόρευση εισόδου στο κέντρο φιλοξενίας από τους μετανάστες» κλπ.

Για αυτή την «ψεύτικη» εικόνα της αθλιότητας , ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι εκείνοι που πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ερχομού των Σύρων προσφύγων στην Μυρσίνη , επιχείρησαν να διχάσουν την τοπική κοινωνία με τραμπουκισμούς δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας τους , με απειλές , ύβρεις αλλά και με άθλιες παρεμβάσεις μίσους στα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κατά εκείνων που υπερασπίζονταν τον ερχομό των Σύρων προσφύγων .

Η μικρή κοινωνία όμως τους ξέρει και τους έχει απομονώσει από καιρό. Οι σκεπτόμενοι δημοκρατικά και ελεύθερα πολίτες , όσο και αν το επιδιώκουν ορισμένοι , δεν θα αφήσουν ποτέ να ξυπνήσει το αβγό του φιδιού στην Ηλεία .

Πηγή: apokalypseis.com

Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Μια πρωτοφανή κατάσταση βιώνουν, εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, οι αθλητές που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του…