Newsroom

Newsroom

Κλασικά βιβλία γίνονται υπέροχες χειροποίητες καρφίτσες…

Oι φίλοι της λογοτεχνίας θα αγαπήσουν τις χειροποίητες καρφίτσες που δημιούργησε η Sarah Pounder, μία νέα καλλιτέχνης, που διατηρεί δικό…

karfitsa1

Oι φίλοι της λογοτεχνίας θα αγαπήσουν τις χειροποίητες καρφίτσες που δημιούργησε η Sarah Pounder, μία νέα καλλιτέχνης, που διατηρεί δικό της εργαστήριο στο Λονδίνο. Οι διακοσμητικές καρφίτσες που δημιούργησε με πολύ φαντασία και αγάπη για το καλό βιβλίο, είναι κατασκευασμένες από φθαρμένο ξύλο, το οποίο επικαλύπτεται από αποσπάσματα αγαπημένων κλασικών βιβλίων.

Κάθε χειροποίητη καρφίτσα είναι μοναδική, περιλαμβάνοντας μικρά κομμάτια από ιστορίες που αγαπάμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά. Η Sarah Pounder παίζει με τα σχήματα και τους συνδυασμούς και για κάθε βιβλίο φτιάχνει και έναν μοναδικό, αναγνωρίσιμο χαρακτήρα. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για παράδειγμα, είναι καρφίτσα σε σχήμα λαγού.

καρφίτσα

Οι καρφίτσες έχουν δημιουργηθεί από χρησιμοποιημένα υλικά, αφού όπως αναφέρει και η ίδια “τα υλικά αυτά αποτυπώνουν πιο καλά την άμεση αίσθηση με τα αντικείμενα και την οικειότητα που προσφέρει το βιβλίο”.

Με πτυχίο στην ιστορία της τέχνης, προϋπηρεσία ως σερβιτόρα και ταξιθέτρια, αλλά και διάφορες επώδυνες προσωπικές εμπειρίες που την σημάδεψαν, η Sarah Pounder βαρέθηκε να αναζητάει άδικα τη δουλειά των ονείρων της στην αγορά εργασίας και αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο με πρωτότυπες δημιουργίες.

καρφιτσα

 

καρφιτσα

 

καρφιτσα

 

καρφιτσα

 

καρφιτσα

 

καρφιτσα

 

καρφιτσα

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…