Newsroom

Newsroom

Όταν στον ΑΝΤ1 δεν αρέσουν οι απαντήσεις που λαμβάνει… απλά τις κρύβει (BINTEO)

Sτο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού υπήρξε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί. Ο ρεπόρτερ του καναλιού κ. Ρογκάκος σε απευθείας σύνδεση, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα εργασιακά, αλλά... ξέχασε να μεταφέρει τι απάντησε ο Επίτροπος στη δική του ερώτηση.

583dbf781dc524a8348b4773

Αναφέρθηκε ότι ο κ. Μοσκοβισί δεν αποκλείει τέταρτο μνημόνιο, αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο για μέτρα, μεταθέτει τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και τέλος ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου σε επόμενο Eurogroup. Επίσης, ο δημοσιογράφος μετέφερε τι είπε ο επίτροπος μετά τη συνάντηση του με την κ. Αχτσιόγλου και τη θέση του πρωθυπουργού για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πριν διαβάσετε το αναλυτικό κείμενο με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, δείτε το βίντεο από το 37:40:


ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ: «Κύριε επίτροπε, το θέμα των εργασιακών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Ελλάδα. Σας άκουσα να λέτε ότι δεν θέλετε άλλη λιτότητα για τη χώρα και νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Δύο όμως είναι οι βασικές προτάσεις για τα εργασιακά: το ένα είναι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με τη μη επαναφορά, το δεύτερο είναι οι ομαδικές απολύσεις. Θεωρείτε ότι αυτά τα δύο θα κάνουν πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας και άρα πιο γρήγορα να έρθει η ανάπτυξη ;

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: «Συζήτησα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με όλους τους συνομιλητές μου εδώ στην Ελλάδα και πιστεύω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές μέσα στο πρόγραμμα.

Το δεύτερο είναι ότι στην Κομισιόν είμαστε «συνδεδεμένοι» με το Ευρωπαικό Κοινωνικό Μοντέλο, με τις προϋποθέσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας. Μαζί με τους έλληνες έχουμε συστήσει μία εξαιρετική ομάδα εμπειρογνωμόνων και πιστεύω ότι αυτά τα συμπεράσματα θα έπρεπε να εμπνεύσουν το πνεύμα των τελικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Μετέφερα κάποια συγκεκριμένα μηνύματα σε όλους τους συνομιλητές μου, στον πρωθυπουργό, τον Ευκλείδη και την υπουργό Εργασίας, την Έφη.

Πρέπει να υπάρχει ευελιξία στην αγορά εργασίας ώστε να είναι ευκολότερες οι προσλήψεις αλλά πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει «διαπραγματευτική ισχύς» και «διαπραγματευτικός χώρος» στην κοινωνία. Όπως είπα και νωρίτερα, αν θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, πρέπει να έχουμε και ισχυρό κοινωνικό διάλογο. Ο ισχυρός κοινωνικός διάλογος συνοδεύεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αλλά πρέπει να βρούμε κάποιες συγκλίσεις που είναι παραγωγικές και ταυτόχρονα βοηθούν στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».  


Τι είπε πραγματικά ο Π. Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου

Λύση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για τα εργασιακά τόνισε ότι επιθυμεί ο Πιερ Μοσκοβισί, με βάση πρόταση -που όπως είπε- κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και στην υπουργό Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. Η πρόταση σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο περιλαμβάνει τις αναγκαίες προσαρμογές που περιέχει το μνημόνιο, αλλά παράλληλα είναι και προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνει συλλογικές διαπραγματεύσεις. «Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία, χρειάζεται ευελιξία αλλά και να υπάρχει διαπραγματευτική ισχύς από πλευράς εργαζομένων» σημείωσε.

Πηγή: left.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…