Όταν παγώνει η κόλαση

Τη επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης   (σημ. «δόγμα Γεωργιάδη», να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη) απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επιβεβαιώνουν εικόνες και μαρτυρίες από την κατάσταση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα «κέντρα φιλοξενίας» στην Ελλάδα.

καρα τεπε1

Η ζωή-κόλαση των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς  συνεχίζεται, καθώς υποχρεώνονται να ζουν σε θερμοκρασίες κατάψυξης.  Σκηνές στα παγωμένα λασπόνερα, έλλειψη ηλεκτρισμού και θέρμανσης, αλλά και μια νέα απαγόρευση λήψης εικόνας μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι τα καταγγελλόμενα από πρόσφυγες και αλληλέγγυους.

Συγκεκριμένα, καταγγελία πρόσφυγα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, κάνει λόγο για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο, με ποινή το σπάσιμο του κινητού τηλεφώνου σε όποιον πιαστεί να επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαγόρευση πρόσβασης δημοσιογράφων στα «κέντρα φιλοξενίας».

Περιγραφές «παγωμένης κόλασης» έρχονται και από τους καταυλισμούς της Χίου,  (εγκατάσταση στη ΒΙΑΛ, όπου  σταμάτησε να παρέχει ρεύμα το Σάββατο το απόγευμα, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η παροχή νερού) της Σάμου και της Μαλακάσας.

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…