Newsroom

Newsroom

Oι μοναχικές φωτογραφίες της καραντίνας συναντούν τον Μπωντλέρ και… τον Μπαχ

Μια ταινία μικρού μήκους με εξαιρετικό αισθητικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον προσβάσιμη σε όλους μέσω του Υoutube (video)

Annotation 2020 07 28 162405

Μια ιδαίτερη ταινία μικρού μήκους προβάλλεται μέσω του youtube προκαλώντας αίσθημα ανατριχίλας χάρη στο μεγάλο ατμοσφαιρικό βάθος στο οποίο υποβάλλει τον θεατή.

Πρόκειται για το Ditch του Κώστα Τσίτσικα που, όπως λέει ο ίδιος στο Κουτί της Πανδώρας, «γεννήθηκε» μέσα από τις φωτογραφίες που έβγαλε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Είχα τραβηξει κάποιες φωτογραφιες μέσα στην καραντίνα και επειδή μου φάνηκαν πολύ ατμοσφαιρικές και μακάβριες, ήθελα να τις εντάξω σε κάποιο σύντομο βίντεο», εξηγεί ο ίδιος.

Ως κείμενο του Ditch, χρησιμοποιήθηκε η τελευταία σκηνή της ταινίας «Don’t deliver us from Evil» του 1971, όπου δύο κορίτσια αφηγούνται αποσπάσματα από ποιήματα, ξεκινώντας με ένα ποίημα του Jules Laforgue από τη συλλογή «Τα θλιμμένα τραγούδια» και καταλήγοντας στα «Άνθη του κακού» του μεγάλου Σαρλ Μπωντλαίρ, χωρίς όμως να διαφοροποιείται η θεματική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταινία του Joel Seria, είχει λογοκριθεί και απαγορευτεί όταν κυκλοφόρησε το 1971. Πρόκειται μάλιστα για την μοναδική κινηματογραφική προσπάθεια που απαγορεύτηκε ποτέ στη Γαλλία.

Το βίντεο «ντύθηκε» με το φωτογραφικό υλικού του ίδιου του σκηνοθέτη το οποίο κατέγραψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ορισμένες φωτογραφίες του μεξικανού σκηνοθέτη Oscar Mauricio.

Η μουσική της ταινίας του Κώστα Τσίτσικα προέρχεται επίσης σε γενική βάση από το «Don’t deliver us from Evil», ωστόσο έχει… εμπλουτιστεί με πειραματισμούς διάφορων ήχων που ξεκινούν από ambient συγκροτήματα και φτάνουν μέχρι τα φωνητικά της αμερικανίδας σοπράνο Diamanta Galás, ενώ το δικό του ξεχωριστό πέρασμα κάνει και… ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ με την εμβληματική του Aria.

Μια ταινία μικρού μήκους με εξαιρετικό αισθητικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον προσβάσιμη σε όλους μέσω του youtube.

 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…