Όταν οι χούλιγκαν των ομάδων προστατεύουν πρωθυπουργικούς φίλους…

Του «Αυτοκράτορα»

melissanidis 1

Του «Αυτοκράτορα»

ΣΤΙΣ 24|6 έγινε μία προσπάθεια να πραγματοποιηθεί συνέλευση κατοίκων στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής με σκοπό η νέα δημοτική αρχή του Δήμου της περιοχής σε συνεργασία με την αντίστοιχη της Νέας Ιωνίας να συνομιλήσει με κατοίκους για τον τρόπο που η συγκυβέρνηση της παράδοσης της χώρας σε διεθνείς χρεοκράτορες και ντόπιους νταβατζήδες επιχειρεί να καταργήσει το δασικό χαρακτήρα αστικού άλσους για να παραδώσει (για αρχή) τμήμα του προκειμένου ο ιδιώτης Μελισσανίδης να κατασκευάσει νέο γήπεδο της ΑΕΚ και άλλα εμπορικά κτήρια.

ΣΤΙΣ 23|6 η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας προσπάθησε να συζητήσει το ίδιο θέμα στο επίπεδο εκπροσώπων πόλης, δηλαδή να προσκαλέσει άτυπο δημοτικό συμβούλιο, αφού τυπικά, αναλαμβάνει τη διοίκηση τη 1η Σεπτεμβρίου.

Ούτε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε, ούτε η συνέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί, όπως ο Σημίτης κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνησή του θεσμοθέτησε τη διαπλοκή του κράτους με τους εθνικούς νταβατζήδες της χώρας, έτσι, η συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου θεσμοθέτησε τη συνεργασία του παρακράτους με το κράτος. Έκανε τρομοκράτες/φασίστες υπουργούς, ενώ διαμόρφωσε σε κόμμα του κοινοβουλίου ένα τσούρμο παρακρατικούς φασίστες νεοναζιστές, με τους οποίους συνομιλεί και συνεργάζεται.  Είτε απευθείας και «θετικά» για να τους κάνει εν καιρώ συγκυβερνήτες, είτε «αντιθετικά», δηλαδή κρατώντας τους στην επικαιρότητα (και στο «χέρι», δια εργασίας τινάς) με την επικοινωνιακή χρήση των διώξεων κάποιων από αυτούς.

Η τελευταία «συνεργασία» τους βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να «καθαρίσουν» από τους κατοίκους και δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας το χώρο άλσους τον οποίο θέλουν να χαρίσουν στον ιδιώτη Μελισσανίδη, πέραν του οικοπέδου που βρισκόταν παλαιά το γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο δεν έχει κανένας αντίρρηση να ξαναχτιστεί γήπεδο.

Τελευταίο κατόρθωμα λοιπόν της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι η αναγνώριση των χούλιγκαν των ομάδων (φασιστών, παρακρατικών, μαστούρηδων,  και λίγοι πρόθυμοι ηλίθιοι που νιώθουν ότι έτσι ανήκουν κάπου) ως προστατευόμενων «εργαλείων» για τη τρομοκράτηση πολιτών και πολιτικών αντιπάλων. Χρησιμοποιούνται για να εμποδιστούν και να αφανιστούν οι διαμαρτυρίες, προκειμένου ο ιδιώτης – κολλητός φίλος του Πρωθυπουργού – να πάρει δωρεάν άλσος σαν απλό ακίνητο για να φτιάξει τη νέα επιχείρησή του. Με την οποία ενδεχομένως, θα «αλωνίζει» το «στοίχημα» και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια των οποίων είναι ιδιοκτήτης ήδη ο ίδιος μέσω του ΟΠΑΠ που του «δώρισε» έναντι συμβολικού τιμήματος και πάλι ο Πρωθυπουργός.

Είναι πρωτοφανές γεγονός σε χρόνια που υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατικό σύστημα (έστω και σε υπολειτουργία, έστω και υπό επιτροπεία) να εμποδίζεται να γίνει γενική συνέλευση κατοίκων και συνεδρίαση αιρετών με απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς.

Αποτελεί κατάπτυστη πράξη της παρούσας κυβέρνησης, δια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να προστατεύει (με την απουσία αστυνομικών) τους παρακρατικούς και να μην προστατεύει τους πολίτες. Το γεγονός αποτελεί τραγική οπισθοδρόμηση. Στο συμβολικό πεδίο ξανανοίγει το βιβλίο της ιστορίας του τόπου σε σελίδες «μαύρες» για να συμπληρωθεί νέο, ακόμη πιο «μαύρο» περιεχόμενο, κάτω από τις σελίδες της χούντας ή του εμφυλίου και των δοσίλογων της κατοχής.

Στις 25|6, κατά τη γενική συνέλευση πολιτών, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης πολιτών και τοπικών αρχών. Οι ελάχιστοι αστυνομικοί παρατηρούσαν σιωπηλοί να παρατάσσεται συντεταγμένα ένας «στρατός» ακάλυπτων πια (με τα πρόσωπα τους σε δημόσια θέα) παρακρατικών γύρω από το χώρο της συνέλευσης, οι οποίοι τρομοκρατούσαν προκαταβολικά όσους πολίτες προσέρχονταν να συμμετάσχουν. Ενώ προπηλάκιζαν όσους δημοσιογράφους τολμούσαν να προσεγγίσουν το χώρο της συνέλευσης για να καταγράψουν τα γεγονότα.

Υπήρχαν εντεταλμένες ομάδες γύρω από το χώρο του θεάτρου με μηχανές και εσωτερική επικοινωνία, έτοιμες για να μετακινηθούν όπου θα γινόταν σύρραξη. Εϊχαν δημιουργήσει κλοιό. Είχαν κράνη καπέλα και κουκούλες έτοιμα για χρήση, καθώς και «ελαφρύ» πλην δολοφονικό οπλισμό (σιδερογροθιές, σουγιάδες, μικρά ρόπαλα). Στο εσωτερικό του θεάτρου που είχε ορισθεί για να γίνει η συνέλευση, είχε εισχωρήσει ο κύριος όγκος των χούλιγκαν με τη σύνθεση «πληθυσμού αγέλης», όπως την αναφέραμε προηγουμένως.

Με συνθήματα, ύβρεις και απειλές εν χωρώ, δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η συνέλευση, στην οποία – σε ένα φανταστικό κόσμο δημοκρατίας που δεν μπορεί να υπάρχει σε εποχή Σαμαρά ούτε για τα αυτονόητα της δημοκρατίας πια – θα μπορούσαν να συμμετάσχουν για να πουν (έστω και άναρθρα) τη γνώμη τους. Λέμε τώρα…

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…