Όταν οι ερωτήσεις δεν βολεύουν... ο Χρυσοχοΐδης «τραμπουκίζει»

Θα ρωτάτε ό,τι θέλει ο υπουργός

NewsRoom 22/01/2021 | 11:27

Επίδειξη σκληρού «τηλεοπτικού» αυταρχισμού έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη χθεσινή του εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκνευρίστηκε, πανικοβλήθηκε και επιτέθηκε στη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, όταν τα ερωτήματα άρχισαν να τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτός από την καθιερωμένη αστυνομική βαρβαρότητα είχε χθες να υπερασπιστεί και το νέο χουντικό νομοσχέδιο «διαχείρισης συναθροίσεων» και απ' ότι φάνηκε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιους δύσκολους ρόλους. 

Όταν η δημοσιογράφος του έθεσε το ζήτημα της αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός φανερά ενοχλημένος της απάντησε «δεν καταλαβαίνω τι περίεργο βλέπετε... δεν είστε Συνήγορος του Πολίτη».

« - Γιατί έπρεπε να χτυπηθεί ο άνθρωπος που ήταν κάτω;

- Δεν θέλω να πω τίποτα για αυτό. Δεν θέλω, βλέποντας ένα περιστατικό να πρέπει να βγάζω αποτελέσματα και να βγάζω συμπεράσματα, θα είναι απαράδεκτο… Γιατί οι διαδηλωτές οι οποίοι έπρεπε να διαδηλώσουν ειρηνικά, έκαναν επίθεση;

- Εξ όσων είδα οι δύο άντρες είναι ακινητοποιημένοι στο έδαφος, δεν είναι σε θέση...

- Λοιπόν…κοιτάξτε…δεν είστε, δεν είστε Συνήγορος του Πολίτη, δεν κάνετε εξέταση», ήταν αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ της δημοσιογράφου και του Μ. Χρυσοχοϊδη.

Έχοντας πάρει φόρα από την επίθεση στη Ρ. Τζίμα ο υπουργός αποπειράθηκε να απαξιώσει και τις μαζικές αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο. 

 «Όταν είσαι απελπισμένος, βλέπεις πολλά όνειρα…και όταν είσαι μια τόσο απογοητευτική αντιπολίτευση γεννάς θεωρίες συνωμοσίας. Το νομοσχέδιο είπαν ότι θα καταργηθεί στην πράξη, το νομοσχέδιο δουλεύει, σε ένα ποσοστό 85-90% οι συγκεντρώσεις γίνονται στα πεζοδρόμια…Ο νόμος εφαρμόζεται», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.