Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκαλεί σύγκρυο στο Μέγαρο Μαξίμου

Με όλο και μεγαλύτερη ένταση στοχεύει προσωπικά τον πρωθυπουργό, στον οποίο προ μηνών καταλόγισε συμπεριφορές «εκβιαστή»

EK Marinakis

Ποιος είπε ότι στις μέρες μας οι επιχειρηματίες είναι βουβά πρόσωπα;

Από το «Βήμα» ο Μιχάλης Σάλλας καταθέτει τακτικά τη γνώμη του για την οικονομία, την πολιτική και τον συνδυασμό τους.

Αναμενόμενο, όταν στο βιογραφικό του, πλην της δημιουργίας του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, υπάρχει και η παρουσία του στην ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο τελευταίος «γκουρού» του εγχωρίου τραπεζικού συστήματος, είναι πλέον εμπνευσμένος αρθρογράφος. Στα κείμενά του η αναγνωρισμένη οικονομική οξυδέρκεια φιλτράρεται στην αγωνιστική πολιτική κουλτούρα της γενιάς του και γίνεται εύληπτο δημόσιο ντοκουμέντο.

Ο Βαγγέλης Μυτιληναίος επίσης παρεμβαίνει συχνά με κριτική και άποψη -αλλά αποκλειστικά σε ότι αφορά το επιχειρηματικό του πλαίσιο.

Αυτόν τον κύκλο κλείνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και επειδή εκτός από διεθνής οικονομικός -και αθλητικός- παράγοντας, κατέχει και τον ισχυρότερο μιντιακό όμιλο, η παρέμβασή είναι ιδιαιτέρως δραστική.

Πόσο μάλλον, αν ληφθεί υπόψη η … παράδοση ότι για δεκαετίες το εκδοτικό Συγκρότημα, που ο ίδιος αναγέννησε από τις στάχτες του, είχε τη φήμη ότι «ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις».

Οι παροικούντες γνωρίζουν ότι, επί των ημερών Μαρινάκη, ανέβασε τη σημερινή.

Ωστόσο ο ίδιος, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, στοχεύει προσωπικά τον πρωθυπουργό, στον οποίο προ μηνών καταλόγισε συμπεριφορές «εκβιαστή».

Από τη Θεσσαλονίκη, κατά την -πολιτική -συνομιλία του με τον Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του Economist οι απόψεις του ήταν ευθέως αντικυβερνητικές.

Παίζοντας με τα νεύρα του Μητσοτάκη αμφισβήτησε το αφήγημα της τρίτης θητείας -μόλις τρία 24ωρα προτού το υπερασπιστεί ο ίδιος στη ΔΕΘ.

Κι όταν ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι «βλέπει περισσότερη ευημερία στη Ελλάδα» του απάντησε: «Επειδή έρχεσαι το καλοκαίρι»!

Μάλλον αναστατωμένη η κυβερνητική προπαγάνδα, εξαφάνισε ακόμη και την είδηση όπου μπορούσε.

Ωστόσο, τα αξιόπιστα ΜΜΕ την ανέδειξαν στις πραγματικές διαστάσεις της. Π.χ. το «ieidiseis .gr» είχε τίτλο: «Έντονη κριτική του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη στην κυβέρνηση: τι είπε για διαφθορά, ακρίβεια και δημοσκοπήσεις».

Περιέργως στις -δικές του εφημερίδες το θέμα παρουσιάσθηκε … ουδέτερα και με τον ίδιο τίτλο:: «Βαγγέλης Μαρινάκης: να σταματήσουν να σκοτώνονται παιδιά στην Ουκρανία»!

Ζυγισμένη εκδοτική πολιτική; Απόλυτη ελευθερία χειρισμών στους διευθυντές του; Ή αποστασιοποίηση από τον …εκδότη ;

Είχε συμβεί και στον Ψυχάρη, που έφτασε να λέει με απόγνωση, στην «Αθηναϊκή Λέσχη», στους Μολυβιάτη και Βαρβιτσιώτη: «Δεν τους ελέγχω».

Ήταν η εποχή που, από το βήμα της Βουλής, ο Μητσοτάκης- ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -του απαγόρευε να πουλήσει την επιχείρησή του σε όποιον ήθελε. Και προβεβλημένοι υπάλληλοί του συμφωνούσαν με τον…Μητσοτάκη!

Επίκειται … ριμέικ κατά Μαρινάκη, με θεματολογία που όλοι υποψιάζονται;

Λαγός τη φτέρη έσειε. Στη θέση του Ψυχάρη, βρίσκεται ένας επιχειρηματίας, με τρομακτική δύναμη μιντιακού πυρός: κανάλι, ραδιοσταθμό, δυο εφημερίδες και πάει για τρίτη, οικονομικό περιοδικό και επιρροή σε ΜΜΕ που δεν του ανήκουν.

Συν πλειοψηφική επιρροή στον ποδοσφαιρικό πληθυσμό της χώρας. Κακά τα ψέματα: αλλά κάθε αστέρας που φοράει την κόκκινη στολή είναι γκολ και στην εστία Μητσοτάκη.

Ότι πολλοί βλέπουν το τέλος της πρωθυπουργίας του δεν συνιστά πρωτοτυπία- έχει πλέον στοιχεία βουής του πλήθους.

Είναι άλλο όμως να το προβλέπει αυτός που τη θεμελίωσε. Επικαλούμενος την αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική, που «δεν προστατεύει Έλληνες πολίτες», τη «διαφθορά», τη «συγκάλυψη των σκανδάλων», τον εναγκαλισμό του Ζελένσκι, την κήρυξη πολέμου στη Ρωσία…

Με αυτήν κριτική το εκκρεμές της επικοινωνίας -που γέννησε το «φαινόμενο Κυριάκος»- κολλάει μακριά από το μέγαρο Μαξίμου και φέρνει σύγκρυο στο δημιούργημά της…

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταξιούχος αποδομεί τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Στεφανίδου και αποθεώνεται

Προκλητικός ο Λοβέρδος για την ακρίβεια: «Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση»

Γεραπετρίτης: Δημοσίευμα εμπλέκει τον πεθερό του με το έργο διασύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

images 16

Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

Επίθεση κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράν, ο…

Ιρανός πρέσβης στην Κύπρο: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε την στιγμή της δολοφονίας του πατέρα του

motzaba

Ιρανός πρέσβης στην Κύπρο: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε την στιγμή της δολοφονίας του πατέρα του

Ο 56χρονος Μοτζταμπά Χαμενεΐ δεν είχε εμφανιστεί δημόσια μετά την εκλογή του την Κυριακή στο…

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι υπάρχει βίντεο με το bullying μέσα στην τάξη

kathigitria thessaloniki

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι υπάρχει βίντεο με το bullying μέσα στην τάξη

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της καθηγήτριας αγγλικών του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, η οποία πέθανε το…

Οι Προτάσεις μας

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι υπάρχει βίντεο με το bullying μέσα στην τάξη

kathigitria thessaloniki

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι υπάρχει βίντεο με το bullying μέσα στην τάξη

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της καθηγήτριας αγγλικών του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, η οποία πέθανε το…

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

mitsotakis 2

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

Η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για μικρούς αντιδραστήρες στο όνομα της ενεργειακής αυτονομίας, ενώ τα…

Το χάος ως δόγμα: Ο Τραμπ, το Ιράν και η κατάρρευση της αμερικανικής αξιοπιστίας

trump 6

Το χάος ως δόγμα: Ο Τραμπ, το Ιράν και η κατάρρευση της αμερικανικής αξιοπιστίας

Η αντιφατική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ μετατρέπει την αμερικανική εξωτερική πολιτική σε απλό επικοινωνιακό θόρυβο…