Όταν ο Θανάσης Παφίλης «ξεγύμνωνε» τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Βουλή (video)

Απολαυστικός Παφίλης όσα χρόνια κι αν περάσουν

NewsRoom 19/05/2022 | 17:50

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τα ελληνικά πανεπιστήμια που για πρώτη φορά εδώ τρεις δεκαετίες «ξύπνησαν» απαλλαγμένα από την πρωτοκαθεδρία της δεξιάς παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη ΝΔ.

Η ΔΑΠ έχασε την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν χθες, από τη Πανσπουδαστική ΚΣ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Με αφορμή αυτή την ιστορική στιγμή, αξίζει να θυμηθούμε μια ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη με εκτενείς αναφορές στη ΔΑΠ, η οποία αν και εκφωνήθηκε μόλις το 2021, μπορεί να χαρακτηριστεί θρυλική λόγω και της προβολής που είχε απολαύσει τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρή επίθεση από ΚΝΕ σε ΔΑΠ για φοιτητικές εκλογές: Αν δεν βρίσκετε τα αποτελέσματα...

Συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου του 2021 και κατά τη διάρκεια συζήτησης για νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα και εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, έβγαλε αφίσες της ΔΑΠ για πάρτι.

«Μια και μιλάμε για αρχές και αναβάθμιση του πανεπιστημίου, έχω εδώ τη δικιά σας ιδεολογική σύγκρουση στα πανεπιστήμια. Τα πάρτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα τα καταθέσω στα πρακτικά να μείνουν στην ιστορία" τόνισε ο κ. Παφίλης και άρχισε να παρουσιάζει τις αφίσες σχολιάζοντας τόσο τις εικόνες που περιείχαν ημίγυμνες κοπέλες και τους σεξιστικούς τίτλους αλλά και τα εκούσια ορθογραφικά λάθη, όπως "πάρτη μωρή άρρωστη". "Summer Party" με ημίγυμνες. Αυτή είναι η ιδεολογική σας αντιπαράθεση» αναφέρει ο κ. Παφίλης.

«Μιλάτε εσείς για διαφθορά στα πανεπιστήμια; Μιλάτε εσείς για διακίνηση ιδεών; Ξέρετε τι θέλετε; Μόνο οι δικές σας ιδέες να είναι αυτές που περνάνε στο πανεπιστήμιο. Η οργή μαζεύεται και θα ξεχειλίσει. Για να καταλάβετε τι φοιτητές θέλετε να φτιάξετε», κατέληξε ο κ. Παφίλης, ενώ άσκησε κριτική σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για "έτοιμες σημειώσεις και αντιγραφές" για τις εξεταστικές.