Όταν ο Τεντόγλου (ανα)γνώρισε τη Ντρέσλερ (video)

H θρυλική αθλήτρια του μήκους είχε γίνει πλέον μια απλή εθελόντρια, όμως ο Τεντόγλου την αναγνώρισε και έσπευσε να την τιμήσει

NewsRoom 02/08/2021 | 15:25

Μπορεί σήμερα το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου να μονοπωλεί τα ελληνικά ΜΜΕ χάρη στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, όμως ο ίδιος είχε καταφέρει να γίνει θέμα σε όλο τον κόσμο και το 2018, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο. 

Η Χάικε Ντρέσλερ, μία τεράστια μορφή του παγκόσμιου στίβου, εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, ως εθελόντρια, επιλέγοντας να ισιώνει την άμμο στο σκάμμα μετά από κάθε προσπάθεια κάποιου αθλητή.

Ο Τεντόγλου την αναγνώρισε και μετά την προσπάθειά του έσπευσε να της μιλήσει και να τη φιλήσει, με τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου. Άλλωστε η Ντρέσλερ μεσουρανούσε στον παγκόσμιο στίβο πριν καν γεννηθεί ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Η Ντρέσλερ υπήρξε σπουδαία αθλήτρια του μήκους, των σπριντ (100-200μ.), ενώ είχε ασχοληθεί και με το έπταθλο. Στην τεράστια συλλογή της από μετάλλια υπάρχουν πέντε από Ολυμπιακούς αγώνες (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα), έξι από παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού στίβου (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα), δύο χρυσά σε παγκόσμιο κλειστού στίβου και έξι ακόμα (πέντε χρυσά και ένα χάλκινο) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.