Όταν ο Σόιμπλε "πάγωσε" στην ερώτηση για τη SIEMENS και τον Χριστοφοράκο (βίντεο)

Η κοινή συνέντευξη Βαρουφάκη-Σόιμπλε πήρε άλλη τροπή όταν ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος  έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά…

786303 14964923

Η κοινή συνέντευξη Βαρουφάκη-Σόιμπλε πήρε άλλη τροπή όταν ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος  έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μεγαλοστελέχους του ελληνικού τμήματος της εταιρείας και εμπλεκομένου στο σκάνδαλο.

Όπως είναι γνωστό ο Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας (μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος για να απαντήσει τελικώς πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του. Απέφυγε δηλαδή να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα της εμπλοκής γερμανικών εταιρειών στο πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Αντιθέτως ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της, αναφερόμενος ευθέως στην στάση της Γερμανίας στο θέμα του Χριστοφοράκου.

 

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…