Όταν ο ΣΚΑΪ ξέπλενε τον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (video)

Συμπληρώνονται σήμερα εννέα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα και αξίζει να θυμηθεί κανείς πως τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που σήμερα εκπροσωπούν το «μέτωπο της λογικής» αντιμετώπισαν το γεγονός.

57f635c31dc524ef1b8b477d

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων ο ΣΚΑΪ, τρεις δημοσιογράφοι του οποίου έδωσαν την επομένη της δολοφονίας, με το αίμα του 15χρονου Γρηγορόπουλου ακόμη ζεστό κι ενώ οι πληροφορίες παρέμεναν συγκεχυμένες, ρεσιτάλ αθλιότητας.

Ο μεν Παπαχελάς δήλωνε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους φίλους του ότι «δεν ήταν μία παρέα παιδιών τα οποία πήγαν να παίξουν ένα extreme sport σε κάποιο λούνα παρκ», αλλά «επετέθησαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, τους αστυνομικούς».

Τη χυδαία αυτή τοποθέτηση του διευθυντή της «Καθημερινής» είχε πάει ένα βήμα παραπέρα ο γνωστός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη Άρης Πορτοσάλτε. Το σχόλιο του ακόμη και τώρα, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία προκαλεί ανατριχίλα: «Και τι να έκαναν οι αστυνομικοί; Να άφηναν αναπάντητη τη λεκτική βία που δέχτηκαν;» είχε διερωτηθεί τότε ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ κληθείς να σχολιάσει τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού.

Τη δε σκυτάλη είχε πάρει και η Σία Κοσιώνη η οποία ζητούσε συλλήψεις και ανακρίσεις για να σταματήσει η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια. 


Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»