Όταν ο Παύλος Φύσσας τραγουδούσε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Σε ένα τραγούδι συναντώνται δύο από τις πιο σημαντικές φιγούρες της κοινωνικής ιστορίας των τελευταίων ετών στη χώρα μας: Ο Παύλος Φύσσας και ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

NewsRoom 06/12/2021 | 14:21

«Συνεχώς, ο μικρός Αλέξης μου θυμίζει / Πως, η ελευθερία του λόγου ακριβά κοστίζει». Με αυτά τα λόγια ο ράπερ Killah P, κατά κόσμον Παύλος Φύσσας, αποχαιρετούσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το 15χρονο αγόρι που, πέφτοντας νεκρό από τη σφαίρα ενός αστυνομικού, έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγα χρόνια μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, ο Παύλος Φύσσας, θα γινόταν και εκείνος σύμβολο, όχι μιας, αλλά πολλών γενιών αντιφασιστών, όταν δολοφονήθηκε από τη μαχαιριά που του έδωσε ένας ναζιστής της Χρυσής Αυγής.

Κάπως έτσι, σε ένα τραγούδι συναντώνται δύο από τις πιο τραγικές φιγούρες της κοινωνικής ιστορίας των τελευταίων ετών στη χώρα μας: Ο Παύλος Φύσσας και ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Το τραγούδι «Εκτός Ελέγχου» του Killah P περιλαμβάνεται στον δίσκο «Μια μαλακία και μισή»,  που κυκλοφόρησε το 2012, δηλαδή μόλις μια χρονιά πριν τη δολοφονία του Παύλου.