Newsroom

Newsroom

Όταν ο Νέρων έβαλε 5.000 υπηκόους να τον χειροκροτούν μέχρι τελικής πτώσης… κυριολεκτικά

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι -μάλλον- εντελώς συμπτωματική

AP21144373700179

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του koutipandoras.gr με το The Trivialist, δημοσιεύουμε μια ακόμη ιστορία της δημοφιλούς σελίδας ιστορικού ενδιαφέροντος:

Πόσο βαριόταν ο Νέρων τους μίζερους συγκλητικούς, που μόνο για πολιτικά και οικονομικά συζητούσαν; Ο Ρωμαίος αυτός αυτοκράτορας ήταν μια γνήσια καλλιτεχνική ψυχή, ένα άστατο πνεύμα, που με τη λύρα και τον αυλό του, τρελαινόταν να ερμηνεύει τα ποιητικά του σουξέ και να δέχεται τα συγχαρητήρια του κοινού!

Σε μια από τις συναυλίες που οργάνωσε ο Νέρων, διέταξε 5000 μέλη της ρωμαϊκής ελίτ να παραστούν και να τον αποθεώσουν. Οι πόρτες κλείδωσαν και ακολούθησε ένα πολύωρο ποτ πουρί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Φωτιά, φωτιά είναι ο έρωτας που ζούμε», «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» και άλλα τέτοια καυτά hits!Οι διοργανωτές είχαν δώσει σαφείς #οδηγίες στους καλεσμένους – στην ουσία κρατούμενους… Ουδείς δικαιούτο να μετακινηθεί από τη θέση του, ούτε για την ανάγκη του. Και όλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν με πάθος τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και στιχουργό!  

Όπως μας λέει ο Σουητώνιος, κάποιες έγκυες γέννησαν μέσα στην αίθουσα, κάποιοι, για να γλιτώσουν, πήδηξαν κρυφά από τους τοίχους, ενώ άλλοι, πιο επιτήδειοι, προσποιήθηκαν τους νεκρούς, για να τους βγάλουν έξω με φορείο!

Το ίδιο πάθος είχε ο Νέρωνας και με τα πάρτυ του! Έπρεπε οι συνδαιτυμόνες να περνούν καλά – ήθελαν δεν ήθελαν. Αν δεν έτρωγαν μέχρι σκασμού, δεν έπιναν μέχρι πνιγμού και δεν έκαναν #ΣΕΚΣ με όλους τους τρόπους και όλες τις στάσεις, η πόρτα δεν έλεγε να ανοίξει, κυριολεκτικά και μεταφορικά… 

Βρείτε τον The Trivialist στο Facebook και στο Instagram

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…