Όταν ο Μηταράκης χειροκροτούσε μαζί με αυτούς που τον προπηλάκισαν (video)

Περήφανοι δεξιοί και ο Μηταράκης και ο Βορίδης, αλλά αν τύχει και μπλέξεις με πιο «περήφανους»... θα τη φας τη γιούχα σου

4919154

Η είδηση ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης έπεσε θύμα προπηλακισμού στη Χίο από συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν για το προσφυγικό, αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2020 η πραγματική εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία (όχι οι ψευδαισθήσεις των κυβερνητικών στελεχών) είναι η εξής:

«Κατά την άφιξη του υφυπουργού υπήρξε ομοβροντία αποδοκιμασιών και βρισιών, ενώ τα πράγματα αγρίεψαν στη συνέχεια όταν και ο Μηταράκης φυγαδεύτηκε.

Ομάδα διαδηλωτών έσπασε τελικά την εξωτερική πόρτα προκειμένου να μπουν στο κτίριο, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής. Κάποιοι επίσης πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες»

Τον Ιανουάριο του 2019 όμως, ένα χρόνο πριν, ο Μηταράκης χειροκροτά πανευτυχής τον Βορίδη ο οποίος πριν δηλώσει πόσο περήφανος δεξιός είναι, σε ένα ακόμα ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου για τις αθρόες εισροές των μεταναστών στα ελληνικά νησιά.