Όταν ο μισαλλόδοξος μητροπολίτης Σεραφείμ έλεγε πως ο Χόκινγκ είναι άθεος από κόμπλεξ για την κατάσταση της υγείας του

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ αν για κάτι έχει γίνει γνωστός είναι για τα λόγια μίσους που εξαπολύει κατά καιρούς κατά εκείνων με τους οποίους μπορεί να διαφωνεί. Ο ίδιος εκφράζει μαζί με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο, τον ορθόδοξο φονταμενταλισμό στη χειρότερη μορφή του.

5aa9127f1dc524394f8b45a9

Ο Σεραφείμ δεν είχε διαστάσει προ ετών να τα βάλει ακόμη και με τον σπουδαίο Αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος είχε τοποθετηθεί  σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού. 

Ο Χόκινγκ είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει Θεός, πράγμα το οποίο εξόργισε τον μητροπολίτη που προφανώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό περίπου ως εκπρόσωπο του Θεού στη Γη.

Έτσι ο Σεραφείμ είχε γράψει μια επιστολή στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι ο Χόκινγκ είναι άθεος από κόμπλεξ για την κατάσταση της υγείας του.

Έγραφε χαρακτηριστικά:

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του». 

Τουλάχιστον ο μητροπολίτης έδινε στον σπουδαίο επιστήμονα «το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…