Όταν ο Καραγκούνης κατσάδιασε τον Μέσι – Τα «γαλλικά» και η… συγγνώμη του Μαραντόνα (εικόνες-video)

Όταν ο Μέσι και ο Μαραντόνα τα έβαλαν με τον Καραγκούνη - Απολαυστικές εικόνες, βίντεο και η αφήγηση του Καραγκούνη -Όλο το παρασκήνιο της θρυλικής ιστορίας

3441580 1

Μπορεί σήμερα όλος ο πλανήτης να χορεύει στον ρυθμό του ονόματος του Λιονέλ Μέσι, μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ από την Αργεντινή, όμως λίγοι θυμούνται το περιστατικό έντασης ανάμεσα στον μεγάλο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τον… δικό μας Γιώργο Καραγκούνη.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2010, και στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Αργεντινή, σε μια από τις λίγες συμμετοχές της χώρας μας σε Μουντιάλ.

Αρχηγοί των δύο ομάδων οι Λιονέλ Μέσι και Γιώργος Καραγκούνης. Ξαφνικά ανάμεσά τους φαίνεται να δημιουργείται ένταση, με τον «Καρα» να φωνάζει και να χειρονομεί κατά του Μέσι, ενώ ο αργεντινός φαινόταν να δέχεται το «κατσάδιασμα» του μεγαλύτερού του ηλικιακά χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Αντίθετα, έντονα αντέδρασε ο τότε προπονητής της εθνικής Αργεντινής και διαχρονικό ποδοσφαιρικό είδωλο, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος άρχισε να βρίζει τον Γιώργο Καραγκούνη που «τόλμησε» να τα βάλει με τον επόμενο «βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

3441578 1

3441537 2

Όπως θυμάται ο Καραγκούνης σε συνέντευξη που έδωσε στο αθλητικό contra, ο λόγος που ξέσπασε η κόντρα ήταν ότι ο Μέσι, σε μια φάση που επιβαλόταν να ακολουθήσει το fair play επιστρέφοντας την μπάλα στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, εκείνος επέλεξε να βοηθήσει ώστε να πιεστεί στην περιοχή της η Ελλάδα. Ο Καραγκούνης τον πλησίασε και του επεσήμανε έντονα το λάθος του, ενώ ο Μαραντόνα, σε μια από τις πολλές εκρήξεις του, στόλισε κανονικά τον Καραγκούνη.

Ο Καραγκούνης όμως θυμάται ότι το επεισόδιο δεν έμεινε εκεί. Αντίθετα, όπως φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες, ο μέγιστος Μαραντόνα τον πλησίασε μετά το τέλος του παιχνιδιού και του ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, εξηγώντας ότι έχει τον Λιονέλ σαν παιδί του και εκνευρίζεται όταν βλέπει κάποιον να του μιλάει έντονα.

Κάπως έτσι, Μαραντόνα και Μέσι, δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όλων των εποχών, «άγγιξαν» το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και σημάδεψαν τις αναμνήσεις του Γιώργου Καραγκούνη.

Το βίντεο από το περιστατικό και η ακραία αντίδραση Μαραντόνα:

Η οφειλόμενη συγγνώμη:

3441548

3441550

Η αφήγηση του Καραγκούνη για το περιστατικό:

 

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ