Όταν ο Γιακουμάτος πρότεινε να νοικιάσουμε την Ακρόπολη και ο Κυριάκος έλεγε "δεν έχω τέτοιες αναστολές"

Έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από εκείνη την περίφημη πρόταση του Γεράσιμου Γιακουμάτου να νοικιάσουμε την Ακρόπολη ώστε να βάλουμε λεφτά στα κρατικά μας ταμεία. Το καλοκαίρι του 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν ένας άλλος Γιακουμάτος, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη πως στους αρχαιολογικούς χώρους θα πρέπει να μπουν ιδιωτικές εταιρίες. Οι απόψεις της ΝΔ, όσα χρόνια και εάν περάσουν, δεν αλλάζουν.

5a54b7371dc5240e598b463b

Στις 9 Ιανουαρίου του 2012 λοιπόν, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, γνωστός για τις ανά διαστήματα ομοφοβικές του δηλώσεις και τον έντονο λαϊκισμό που τον χαρακτηρίζει, δήλωσε στο ΒΗΜΑ, ότι θα πρέπει να νοικιάσουμε την Ακρόπολη.

«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες» πρόσθεσε ενώ έτρεξε να προλάβει και πιθανές επικρίσεις από την πρότασή του αυτή λέγοντας: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».

Γιακουμάτος και ο… Κυριάκος!

Πέντε χρόνια μετά τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το καλοκαίρι του 2017, έλεγε πως πρέπει επιτέλους να σπάσουν τα «ταμπού» και να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας στην εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων.

«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.», έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν μας εξέπληξε φυσικά με τα λεγόμενά του. Βέβαια, ουδεμία αναφορά έκανε στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν σημαντική αύξηση του ετήσιου τζίρου στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική Μητσοτάκη, το να εκμεταλλεύονται ιδιώτες τους αρχαιολογικούς χώρους θα φέρει περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία από το να τους διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος. Δεν έχουν φαίνεται και τόση σημασία τα επίσημα στοιχεία για τη γαλάζια παράταξη.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοιες αναστολές, πάλι δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γιατί να μας προκαλέσει άλλωστε όταν από το στόμα του έχουμε ακούσει άλλα και άλλα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δήλωση από τη ΔΕΘ για την κοινωνία χωρίς ανισότητες που είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση;

Ένα από τα πράγματα που θα μας προκαλούσε όντως έκπληξη, θα ήταν αν έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μας έλεγε πότε ακριβώς η ΝΔ θα ξεχρεώσει το φέσι των 200 εκατ. ευρώ από δάνεια στις τράπεζες. 

ΥΓ: Αφήνουμε και μια ακόμη αποκάλυψη του Documento εδώ: Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ για να διαγράψουν χρέη €200 εκατ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…