Οταν ο Δένδιας κατηγορούσε ΠΑΣΟΚ για την έκρηξη του 2010

«Το πρόβλημα της τρομοκρατίας όχι μόνο παραμένει υπαρκτό αλλά επιδεινώνεται» , είχε πει με δηλώσεις του το 2010 ο Ν. Δένδιας , ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε ανοίξει μέτωπο με τη Δικαιοσύνη το 2013

5a3e14d11dc524466e8b4589

Τελικά δεν ξέρουν τι λένε και ποιος τους φταίει εκεί στην ΝΔ. Την ώρα που η κυβέρνηση με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού,  καταδικάζει  την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, επισημαίνοντας πως δημοκρατίες «δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες», η ΝΔ συνεχίζει το αφήγημα της…και αφήνει αιχμές για την συνολική στάση της κυβέρνησης. Φυσικά στην ΝΔ η τακτική αυτή είναι γνώριμη,  να προσπαθούν δηλαδή για μια ακόμη φορά να επιβάλλουν…την δική τους άποψη,  ό,τι μόνο εκείνοι έχουν το” μαγικό ραβδί” για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, ξεχνώντας φυσικά ό,τι ι οι ίδιοι είχαν ανοίξει πρώτοι τον ”Ασκό του Αιόλου”. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή. 

Ο κ. Δένδιας (σ.σ και η ΝΔ) με δηλώσεις του το 2010, 

είχε κατηγορήσει την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (σ.σ όπως κάνει και τώρα),

για την αντίστοιχη βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο επί της Ριανκούρ,  αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του υπουργού δικαιοσύνης, Χρήστου Παπουτσή. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας» ζητώντας παράλληλα από την τότε κυβέρνηση να «αξιοποιήσει τη στήριξη που της παρέχει η Ν.Δ στη πάταξη της τρομοκρατίας».

Φυσικά στη ΝΔ ξέχασαν ό,τι διά στόματος Ν. Δένδια το 2013, άνοιγαν και οι ίδιοι μέτωπο με τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα για την απόφαση να αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους συλληφθέντες για τρομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους και η Ηριάννα

Συγκεκριμένα, ο Ν. Δένδιας, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στις 20.1.2013, κατηγορούσε τους δικαστές και τους εισαγγελείς, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για ήπια διαχείριση των σχετικών με την τρομοκρατία υποθέσεων. Μιλούσε συγκεκριμένα για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που επιλέγει να εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Την ώρα που η ΝΔ και κ. Δένδιας  ασκούσαν την σκληρή τους κριτική , την ίδια στιγμή  έδιναν βήμα….στις δράσεις της Χ.Α.

Και εις (σ)κατώτερα αγαπητοί Νεοδημοκράτες 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…