Όταν ο Άδωνης κατακεραύνωνε τα “fake news” για τη μη περικοπή των συντάξεων

Το ρεπορτάζ που τελικά δεν ήταν κατασκευασμένο, αλλά αληθές

Άδωνης

Ίσως να θυμάστε εκεί στα μέσα Σεπτεμβρίου ένα ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που είχε “παίξει” σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, και επικαλείτο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η περικοπή των συντάξεων που έχει συμφωνηθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τελικά δεν θα υλοποιηθεί, καθώς τα ελληνικά επιχειρήματα κατά του μέτρου φαίνονταν να πείθουν τους Ευρωπαίους, παρά τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις.

Το δημοσίευμα αυτό είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, που έκανε τότε λόγο για “προπαγάνδα” και για “fake news”, καθώς το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί, κυρίως στα συστημικά ΜΜΕ, ήταν ότι αυτό που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να γίνει δεκτό, γιατί θα συνιστούσε υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα και θα έστελνε το λάθος μήνυμα στις αγορές. Πώς τολμούσε κάποιος να λέει ότι το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό;

Βέβαια, εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι το ρεπορτάζ εκείνο ήταν αληθές. Το EuroWorking Group δεν προέβαλε χθες ενστάσεις ως προς τον προϋπολογισμό του 2019 με τη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ το ΔΝΤ, που σταθερά είναι αντίθετο, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επιβάλει καμία πολιτική στην Ελλάδα, εφόσον δε βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Θα μπορούσαν κάποιοι να ζητήσουν “συγγνώμη”, έστω και εκ των υστέρων, για τη σπουδή τους να μιλήσουν για fake news. Όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που σε ανάρτησή του στο Twitter στις 14 Σεπτεμβρίου έγραφε: “Σκεφτόμουν στην αρχή «πώς είναι δυνατόν να έβαλαν το ΑΠΕ να βγάλει μία τόσο ψεύτικη είδηση μόνον και μόνον για να χαλάσουν την ΔΕΘ του @kmitsotakis ;” αλλά μετά θυμήθηκα ότι αυτοί έλεγαν ψέματα την τραγική Δευτέρα το βράδυ πάνω στα πτώματα, στις συντάξεις θα κόλλαγαν;”.

Αλλά σιγά μη ζητήσουν συγγνώμη…

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…