Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούσαν για τη Eurovision – θυμηθείτε επικό διάλογο στη Βουλή

Το βράδυ της Τρίτης η Ελλάδα αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision, για πρώτη φορά από το 2004, οπότε και καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί του διαγωνισμού.

5733397d1dc52401538b4889

Το τραγούδι «Utopian Land» του συγκροτήματος «Argo» με το οποίο συμμετείχε η χώρα μας στον Α’ ημιτελικό απέτυχε να πείσει την επιτροπή και τους φίλους του διαγωνισμού και ήταν ένα από τα οκτώ τραγούδια (από τα 18 συνολικά) που έμειναν εκτός τελικού.

Η είδησή αυτή, παρότι ορισμένα μέσα την αναπαράγουν με βαρύγδουπους τίτλους του τύπου «Πρώτη φορά εκτός Eurovision με τους Συριζαίους της ΕΡΤ» δεν απασχολεί ιδιαίτερα τα ελληνικά μίντια.

Πιθανότατα θυμάστε όμως ότι πριν από μερικά χρόνια, την εποχή των παχέων αγελάδων, το ζήτημα Eurovision, ήταν θέμα συζήτησης ακόμη και στη Βουλή.

Πράγματι κυρίες και κύριοι! Τόσο σημαντική ήταν η Eurovision που το 2005 σε μια συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, δύο πολιτικοί γίγαντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαφωνούσαν για τις επιτυχίες της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο ιστορικός (και επικός) διάλογος του Δημήτρη Σιούφα και του Απόστολου Κακλαμάνη είχε ως εξής:

Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: […] Φαίνεται ότι τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον ενοχλεί και ο πρωταθλητισμός και οι επιτυχίες της χώρας. Και έδειξε ότι μάλλον ενοχλείται γιατί η χώρα κέρδισε ευρωπαϊκές πρωτιές στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, πέρυσι στη EUROVISION με την Έλενα Παπαρίζου και που ευχόμαστε όλοι και φέτος να κερδίσει με τη νέα τραγουδίστρια, η οποία βγαίνει να ανταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την Άννα Βίσση. Ε, αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Αντί να χαίρεται γι’ αυτές τις επιτυχίες, αυτό αποτελεί αφορμή για κριτική στην Κυβέρνηση.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εθνικό όραμα η EUROVISION!

Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, η EUROVISION είναι μία πραγματικότητα εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εθνικό όραμα η EUROVISION!

Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Και όσα χρόνια κυβερνούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτός ο διαγωνισμός γινόταν. Τώρα που έχουμε επιτυχίες, γιατί αυτό να ενοχλεί τον Πρόεδρό σας; Δεν μπορώ να το καταλάβω.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν είναι εθνικός στόχος.

Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Το ποιος βάζει εθνικούς στόχους και αν είναι εθνικός στόχος, αυτό είναι άλλο θέμα και για άλλη συζήτηση.

Ωραίες εποχές κι εκείνες. Euro, Eurobasket, Eurovision, Ολυμπιακοί Αγώνες, τι άλλο θα μπορούσε να απασχολεί το ελληνικό κοινοβούλιο αν όχι αυτά τα φλέγοντα ζήτηματα; Κακά τα ψέματα πάντως ποιος δεν είχε χαρεί το 2004 και 2005 με τις συνεχόμενες επιτυχίες, αρχικά της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, αργότερα με τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και μετά με την κατάκτηση του Eurobasket στη Σερβία, αλλά ακόμη και με τη νίκη της Έλενας Παπαρίζουμε στη Eurovision, η οποία επίσης έβγαλε (αν δεν το θυμάστε) κόσμο στην Ομόνοια! 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…