Όταν μιλάν για επαγγελματικό προσανατολισμό δεκαεξάχρονων παιδιών, ανθρώπινο κρέας μυρίζει

Ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος. Έχει ωραίες ιδέες για τα παιδιά των άλλων, τις οποίες με θαυμαστή συνέπεια προσπαθεί να εφαρμόσει.

5373130

Ο Μητσοτάκης το είπε εξ αρχής, δεν κρύφτηκε. «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Αναφέρθηκε και σε ένα νέο παιδί από το Περιστέρι που προορισμός του θα είναι να γίνει ψυκτικός, ή να επισκευάζει ανελκυστήρες. Ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος. Από την αρχή που έγινε πρωθυπουργός αυτές είναι οι αντιλήψεις του. Έχει ωραίες ιδέες για τα παιδιά των άλλων, τις οποίες με θαυμαστή συνέπεια προσπαθεί να εφαρμόσει.

Είναι δυστύχημα για μια χώρα να έχει για πρωθυπουργό έναν τέτοιο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει την ζωή των πολιτών που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό, αλλά αγωνίζεται να διατηρήσει ή και να αυξήσει τα προνόμια τα δικά του και της τάξης που ανήκει. Έστω και αν όλα αυτά γίνουν σε βάρος των φτωχών, των μη προνομιούχων, των λαϊκών τάξεων, των ευάλωτων παιδιών.

Όταν με τον νόμο της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αποκλείει δεκαέξι χιλιάδες παιδιά, είναι απόλυτα συνεπής με τα πιστεύω του. Φθηνά εργατικά χέρια θέλει ο Μητσοτάκης. Ανειδίκευτους ηττημένους ανθρώπους. Για να τους εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί.

Σύμφωνα με τα πιστεύω αυτής της κυβέρνησης, είναι απόλυτα συνεπής η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, που επιτρέπει την απασχόληση σε ξενοδοχεία 16χρονων παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

«Σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό…..γεύση, μία μυρωδιά από την αγορά εργασίας» το χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Σωστός ο Μητσοτάκης, σωστός ο Μαραβέγιας. Δεν θα σπουδάζουμε κι όλοι. Ποιος θα γίνει λαντζέρης, τραπεζοκόμος ή καθαρίστρια; Τα παιδιά της Δόμνας Μιχαηλίδου, ή τα παιδιά του Χατζηδάκη, ή τα παιδιά της Κεραμεως; Όχι φυσικά. Τα ευάλωτα παιδιά, τα ενταγμένα στις δομές φροντίδας ανηλίκων θα γίνουν. Τα παιδιά από το Περιστέρι, τα παιδιά των λαϊκών τάξεων. Τα παιδιά που προορισμός τους είναι να γίνουν κιμάς και να τα πετσοκόβουν τα μαχαίρια του νεοφιλελευθερισμού που κρατούν ο Μητσοτάκης κι οι όμοιοι του.

Κυβερνά μια κυβέρνηση που για αυτήν ο όρος κοινωνική προστασία, μικρή σημασία έχει. Για αυτή την κυβέρνηση η μόρφωση και η καλλιέργεια δεν αφορούν όλους τους νέους. Δεν χρειάζεται όλοι να έχουν τις ευκαιρίες τους. Κάποιοι θα πρέπει να γίνουν εξ αρχής υπηρέτες. Ονομάζουν την παιδική εργασία, επαγγελματικό προσανατολισμό. Πάντα η σκληρότητα και η αναλγησία εξευγενίζονται με ευγενικές και συμπαθητικές εκφράσεις. Στην είσοδο του Άουσβιτς έγραφε: «Η εργασία απελευθερώνει».

Για τον Μητσοτάκη είναι ανεπίτρεπτο, να τον γιουχάρουν και να τον βρίζουν οι πολίτες. Δεν το αντέχει. Όμως επιτρέπεται ο ίδιος να εξαγοράζει και να ελέγχει τα ΜΜΕ, να παραπληροφορεί και να κυβερνά με σκέτη προπαγάνδα, να κατεβάζει αντεργατικούς νόμους που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν δεκάωρα και δεν θα πληρώνονται υπερωρίες, τα ευάλωτα δεκαεξάχρονα παιδιά να δουλεύουν σε ξενοδοχεία, η αστυνομία να χτυπά τους φοιτητές, να δημιουργεί ένα ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος των προσφύγων και να κάνει την Ελλάδα χώρα του Βίσεγκραντ, του Όρμπαν και του Σαλβίνι. Όλα αυτά είναι αποδεκτά και επιτρέπονται.

Τους Παοκτζήδες που τον βρίζουν δεν αντέχει. Τους ψυκτικούς και τους συντηρητές ανελκυστήρων από την Τούμπα, τον Εύοσμο, την Επανομή και την Σταυρούπολη. Αυτούς δεν αντέχει…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν