ΚΚ

Κατερίνα Καραβία

Όταν η Μπέλλα κανονικοποίησε τη βία

«Έχω φάει ένα χαστούκι και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό;» και όμως αυτό ακούστηκε στην ελληνική τηλεόραση εν έτει 2018. Και το ζήτημα είναι όχι μόνο ότι ειπώθηκε, αλλά ότι ειπώθηκε από την ίδια τη γυναίκα-θύμα.

βία

Συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου η καλεσμένη του Σταρ Ελλάς, Ιωάννα Μπέλλα, μιλώντας για παλιότερη σχέση της αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί χαστούκι από σύντροφό της πάνω σε τσακωμό. «Έχω φάει ένα χαστούκι και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στο έντονο τσακωμό ε. (σσ. λες και υπάρχει διαφορά). Όποια δεν έχει φάει ή όποια λέει ότι δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα». 

Ε, λοιπόν, Μπέλλα, δεν έχουμε φάει όλες χαστούκια, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να δέχεσαι χαστούκια σε τσακωμό, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να δέχεσαι οποιαδήποτε βία για οποιαδήποτε λόγο από κανέναν. τελεία.

Και δεν είναι μόνο λυπηρό ότι προσπαθείς να ηρωοποιήσεις, ωραιοποιήσεις και κανονικοποιήσεις τη βία κατά των γυναικών. Λυπηρό είναι ότι δεν είσαι η μόνη που έχει ενστερνιστεί την πατριαρχική αντίληψη ως κάτι που είναι φυσιολογικό.

Δεν φταίει ο βιαστής φταίει το ντύσιμό μου, δεν φταίει αυτός που βαράει αλλά αυτός που τον «προκάλεσε», δεν είναι ξύλο είναι ένας απλώς τσακωμός, όταν αγαπάς δέρνεις, όταν τσακώνεσαι ρίχνεις χαστούκια, όλες τρώνε ξύλο, όταν δέχεσαι είσαι φυσιολογική όταν αντιστέκεσαι πήγαινες γυρεύοντας και τα έπαθες.

Κουλτούρα βιασμού. Αυτά είναι όλα τα παραπάνω. Αυτά αναπαράχθηκαν από την Μπέλλα, από τους νεαρούς που βίασαν και σκότωσαν την Ελένη στη Ρόδο, από τον καταδικασμένο για το φόνο της συντρόφου του Φαίης Στεφανάκη.  Αυτά που αναπαράγονται καθημερινά από τα βοθροκάναλα, που την ίδια ώρα που δείχνουν την υποκριτική τους ευαισθησία για την γυναικοκτονία στη Ρόδο, την ίδια ώρα παρουσιάζουν τη βία του άντρα ως αναπόσπαστο κομμάτι του, ως λογική απάντηση σε μια γυναίκα ως κάτι το φυσιολογικό και μη μεμπτό. Γιατί πρωτίστως, κοιτούν να διαιωνίσουν την κουλτούρα του Έλληνα μάτσο τύπου και της γυναίκας που δέχεται ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…