Όταν η κυβέρνηση του Peanut «μάλωνε» στελέχη που ανέβαζαν φωτογραφίες με σκυλιά

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΚΑ καταγγέλλει ότι τού είχε ζητηθεί από υπουργό να κατεβάσει φωτογραφία με το σκυλάκι του επειδή... «δεν συνάδει με τη δημόσια εικόνα ενός Προέδρου εθνικού οργανισμού»

NewsRoom 19/04/2021 | 13:38

Η επικοινωνιακή «καταιγίδα» που διοργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή για να διασώσει τον πρωθυπουργό από την έντονη κρίση δημοφιλίας του, χρησιμοποίησε έναν από τους βασικότερους κανόνες των επικοινωνιολόγων όλου του κόσμου και όλων των εποχών: Χρησιμοποίησε ένα ζωάκι.

Έτσι λοιπόν το βάρος της «διάσωσης» του πρωθυπουργού έπεσε στον Peanut, ένα πανέμορφο και γλυκύτατο σκυλί από τη φιλοζωική της Ηλιούπολης, το οποίο πλέον θα κάνει σπίτι του το Μέγαρο Μαξίμου, και ενίοτε θα καλείται να κάνει τον κ. Μητσοτάκη να φαίνεται λίγο πιο ανθρώπινος.

Μέχρι εδώ -ας τα πούμε- καλά. 

Η είδηση όμως ήρθε χθες αργά το βράδυ από τον τέως πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Χρυσοβαλάντη Παπαθανασίου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν ήταν πάντα όλα τα στελέχη της κυβέρνησης τόσο... θετικά διακείμενα προς τους τετράποδους φίλους μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Παπαθανασίου με αφορμή την προβολή των φιλοζωικών αισθημάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, «πριν αναλάβω Πρόεδρος στο ΕΚΚΑ, μου ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου να κατεβάσω από το προφίλ μου στο facebook μια φωτογραφία μου με τη Σίλα, καθώς έκριναν ότι δεν συνάδει με τη δημόσια εικόνα ενός Προέδρου εθνικού οργανισμού».


Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΚΑ, συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του -πασίγνωστου πλέον- Peanut, και μια της δικής του Σίλας.

Η φωτογραφία πάντως στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση, και η οποία απεικονίζει τον ίδιο αγκαλιά με τη Σίλα, παραμένει αναρτημένη στο προφίλ του. «Αυτή είναι η φωτογραφία που ανέρτησα πέρυσι για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και η οποία είχε προβληματίσει την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το αν "κάνω" τελικά για τη θέση του Προέδρου ΔΣ του ΕΚΚΑ. Μου ζητήθηκε να κατεβάσω τη φωτογραφία, πράγμα που δεν δέχτηκα. Η Σίλα είναι οικογένειά μου και δεν πουλάμε την οικογένειά μας για καμιά θέση. Καλή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, λοιπόν! Και μην ξεχνάτε: Τα ζώα είναι ό,τι μας έχει απομείνει από τον Παράδεισο», αναφέρει για τη συγκεκριμένη εικόνα ο κ. Παπαθανασίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και η πολιτική προϊστάμενη του Χρυσοβαλάντη Παπαθανασίου ήταν η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχολιάζοντας πάντως την προβολή του Peanut από την επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρει στη χθεσινή του ανάρτηση: «Σήμερα αναρωτιέμαι πώς ένας σκύλος "χαλάει" την εικόνα ενός δημόσιου λειτουργού, αλλά "φτιάχνει" την εικόνα του Πρωθυπουργού».

Το ίδιο αναρωτιόμαστε και εμείς...